knugen!



Grattis Knugen 63 år! Haha, det var väl en allt för festlig bild som aftonbladet valt?!

 Hur som haver.. Denna valborg kan nog vara bland dem tråkigaste i världshistorien.. - Intresseklubben antecknar, qué?!

Shopping!

Guuud vad jag har varit duktig idag! Har kikat på och provat och varit såååå nära på att köpa kanske femtioelva par skor idag. MEN, jag klarade det. Jag stog emot kraften! Bra gjort av mig. Jag kan knappt tro det själv. Faaast, bara för det så lär det blir allt för många skoinköp i helgen istället. Men det ser vi fram emot :) Har långhelg dessutom (bankdag på mån) så det kommer att bli en extra lång helg tillägnad att strosa runt i massvis med butiker. Inga butiker har råd att ha stängt en dag i kriserna vilket betyder att lönen ryker fort för mig. Och det roligaste av allt är att man hittar nya butiker varje dag. - Gud vad det kan vara kul med ytligheter alltså!
Me likielike de senaste klänninginköpen;
  
                                       Primark                                                                    New Look
                                     £13 & £10                                                                   £18 & £15
                                         

Casual från H&M
Och förmodligen väärldens snyggaste ring från KP rocks


Har än en gång gjort några ( läs; allt för många) inköp till de små där hemma.
Ni kommer att slåss om ett utav plaggen i denna påse - that's fooo shooo bro!

Om jag någon gång igen gnäller över att jag inte har något att ha på mig, oavsett sammanhang, så vet jag inte vad jag ska ta mig till. Så Sandström; Nästa gång det vankas utgång och om jag ens ger en osäker blick över min garderob, då är det tillåtet att slå mig. Mer än en gång!

Ursäkt eller faktum?

Det är (som vanligt) grått ute och regnet är alldeles för nära, vilket gör att man nästan blir deppad. Vad ska man då fördriva en hel dag med? Hmm.. Har hört att shopping kan vara ett väldans bra tidsfördriv.. Tror nog med andra ord att det måste bli shopping för min del idag.. För vad ska jag annars sysselsätta mig med? ärligt?! Guud vad jobbigt!!

Men först blir det den dagliga uppdateringen av bostadens utbud - hoppas det kommit in något vettigt och att det råkar vara så att alla missar just den lägenheten förutom jag! :) Annars har man ju tammetusan aldrig någon chans trots 14 månaders medlemsskap.. Hoppet?!

Have a nice day!


Ego!

Har varit 3 tuffa dagar på senaste. Mamman är ute och reser så jag har dem två äldsta helt på egen hand (pappan jobbar mer eller mindre 24/7). Att ta hand om en 6åring och 7åring som inte ens vet hur en vattenkran fungerar det kan allt vara krävande vill jag lova. Ooooh, så mycket gnäll det har varit och mer än många tårar har varit fällda för guuuud ändå vad dum au pair dem har som faktiskt tycker att dem ska plocka bort efter sig själva. Eller spola efter man varit på toaletten - och för den delen faktiskt torka rumpan själv. För det vill dem allt försöka slippa undan av ren lathet. Det kanske säger en hel del om hur mycket dem faktiskt gör själva?! Har det gått för långt då? Det tycker nog jag! Fast idag har det allt varit rätt lugnt. Dem har allt börjat förstå vad det jag har trugat på med i tre dagar innebär: Man måste göra även dem tråkiga bitarna som att städa bort efter sig själv för det kommer då minsann inte att finnas någon som springer dem baki häcken resten av livet för att göra deras skitgöra.. Jag känner mig nöjd av vad jag åstadkommit. Vi får la dock se hur länge det kommer sitta, för imorgon är mamman på ingående igen och om jag känner dessa barn rätt så kommer hela "torka-rumpan-själv-läran" vara som bortblåst. Som att den aldrig ens existerat! ..Fast det var ju det där med att jag aldrig tar ut något i förskott ja.. Jag kanske har allt för förutfattade meningar även denna gång. För igår när jag färgade håret på egen hand behövde jag inte hata någon. 10min färg = absolut ingen skillnad! Så allt hat och alla aggressioner hade jag tagit ut heeelt i förskott. Kanske blir samma sak även denna gång? - Man kan ju alltid hoppas!


Kan ju även slänga in en liten egobild där ni ser resultatet av min hårfärgning.. - Precis som innan!

Goder natter

Term 5

 t j u g o e t t   /   f e m  ,  k l .  t r e t t o n  .  f e m t i o .
Sagt, gjort, kirrat, klappat, klart.
- Pust!




part 2

Också fick ett par sådär lagomt tjejiga skor följa med hem igår också. Fina tycker jag! :)

Jag vet inte varför jag ger mig in det jag just ska göra. För varje gång jag gör det själv så hatar jag mig själv till förbannelse. Eller då andra gör det så brukar det även sluta upp med att jag bara vill explodera för den delen. Men för att hata någon annan har jag inte tänkt att betala 1500 spänn den här gången. £11 räcker gått och väl för att hata endast mig själv dem närmsta dagarna. Det återstår ju dock att se om jag kommer att sky mig själv om.. aa, typ 10 min! - För jag tar aldrig ut något i förskott jag inte!

ShoeHeaven!

Ännu ett par skor som jag räddat från misär och ensamhet. Jag bara kände att jag var tvungen att ta dessa (och ytterligare ett par) under mina vingar så fort jag såg dem. Dem har nu fått ett nytt, kärleksfullt hem fyllt av vänner. Hemma hos mig ska dem allt kunna bli lyckliga. För vad du ger är vad du får. - You make me happy, I make you happy!


Dorothy Perkins
När ska denna skomani gå över, tänker ni?!
MERA!! Tänker jag!

Det är bara en fjuttdel av vad som shoppades igår.. Men vi börjar lite lätt tyck ja!

Regnet det bara öser ner..

Idag är det våtväder!! Blööö... Jag som hade tänkt gå socklös idag i mina nya öppna skor när jag strosar gata upp och ner inne i city.. Har nämligen fått min lön idag (endast 3 dagar sent denna gång) och vad måste väl det firas med om inte ett par skor? Haha.. Näe, vi får se vad som kan tänkas köpas idag, man vet aldrig med mig.. Härom dagen var jag på väg att köpa ett litet bord. Hur i tusan jag nu skulle fått hem det? Det går ju iaf att hoppas att allt går ner i resväskan trots att jag med säkerhet vet att det är en allt för optmistisk tanke. Fast det problemet skjuter vi på tycker jag. Jag är som bra på att tränga undan saker jag inte vill kännas vid. Paniken jag kommer att få dagarna innan jag ska hem vill jag inte ens föreställa mig... Så vi skjuter nog undan dem tankarna också!

Cheers mate!

Jai Ho!


Nu när den indiska stämningen ändå är på topp kan vi ju även slänga in den här låten! En utav mina favoriter just nu :) Blir så glad när jag hör den. Sommarkänslorna bara spruuudlar!! ..typ!

Skokonsumering - mitt försök att rädda krisen!!









Och så var ytterligare lite shopping avklarad. Någon som är förvånad över att Emelie har köpt lite fler skor? - Det är då inte jag!! :) Guuuuud så snygga skor! Speciellt dem blå..  När jag hade köpt dem så blev jag lite fundersam och tänkte: 'Jaha, och vad i tusan ska jag matcha dem där med då?'.. Men det blev ett nästintill obefintligt bekymmer för då jag gick in i nästliggande butik så hittade jag dem där fina, små, glittriga, blå örhängerna :) Indiska delen av London är ju bara för bra!! Dem har många butiker som inte finns någon annan stans, och allt är dessutom av bra kvalla.. Måste jag ens nämna att priserna är bättre än man kan önska? Haha, och han som ägde butiken där jag köpte örhängerna var bara för gullig. - Jag hade på mig en liten axelväska jag fått av Mikaels mamma som hon för några år sedan köpte åt mig när hon var i just Indien. Jag älskar den och den är verkligen ett konstverk i sig. När jag steg in i en utav alla indiska kläd/smyckesbutiker så blev gubben bakom disken helt tokig när han fick se min väska. En galen Indier, hehe! Han skulle promt veta vart i Indien den var köpt och han ville sälja exakt samma modell och bla bla bla.. Haha, riktigt kul var det iaf. Han blev helt till sig!

Det är så himmelens härligt att bara strosa runt där i Tooting. Alla kvinnor är så vackra när dem går där utsmyckade från topp till tå och i fler färgen är vad regnbågen bär. Det doftar helt ljuvligt av alla kryddor och som säljs på alla dess marknader och det vilar ett lugn över stadsdelen som du inte kan hitta någon annan stans i hela London! ..Och butikerna är verkligen helt underbara. Tooting är ett ställe för människor som gillar glitter och glamour - alla dessa smycken!! Gaaah, har aldrig sett så mycket fint i hela mitt liv.

Dem blå skorna kikade jag på i typ exakt samma modell och färg inne i centrala London, där kostade dem ca 40 pund, men i Tooting behövde jag inte betala mer än £10 ;) Ett kap av dess like!!

Om du någon gång skulle ha vägarna förbi London, ta då för all del en sväng ut till Tooting!!



Me miss min älskade motti! Kan inte undgå att tänka på henne när jag ser asken med chokladhjärtan från Noblesse som jag har liggandes på min byrå. Har allt vågat mig på och öppna den trots att det sticker i hjärtat för att det då blir så påtagligt att den inte kommer att finnas kvar för evigt. Det är endast för att det är mamma som gett mig den jag känner så. Det var som när jag var liten... De gånger mamma hade bäddat min säng så fick jag ångest över att krypa ner under täcket på natten. Det skulle allra helst vara orört resten av livet för det var ju faktisk mamma som hade bäddat sängen. Då det handlar om henne är allt heligt! Till och med att bädda en säng. - Min kära mor!

Footsiiie!

Såååe, nu ska en viss Emelie iväg och huligana lite!! Och jag vet minst tre pers som är avundssjuka ;) Määääktigt!

Määängda skön!!


Lite peppmusik sådär en fredagkväll :) Huuur skön som helst.. Vill ut och partajja nu!! Tänkte endast på min älskade Pontus när jag hörde den först.. Någon som kan hålla med om att den bara skriker Pontus? ;P  - Han ääälskade den iaf! Nu kommer den att bli 'Number 1'  runtom heeela Åldihem tack vare mig :)
- Näe, fy för mig! Ännu ett määängda dåligt skämt för dagen.. What is wrong with me?

En paus i kreativitet?!

Det är rätt kul att gå tillbaka lite och kika vad man själv har präntat in här på bloggen. Den slutsats jag själv kan dra av vad jag tidigare har skrivit här är att jag är en riktig bitterhagga, haha! Revolutionera hit, revolutionera dit - jag tycker ju tammetusan att allt borde vara revolutionerat vid det här laget... 'Haaaallå, det är faktiskt 2009?!?!'. Borde inte människan ha revolutionerat sig själva så pass att vi snart börjat utplåna hela mänskligheten? Det tycker jag borde vara mest logiskt.. Fast näe, vi är nog fast i någon mellantid och vägrar komma med nya smarta lösningar på saker och ting (typ ett självgående strykjärn, dööh?!).. För vad ska människan med 40 olika versioner av en Iphone till? ..Ärligt? Eller varför inte ta fram flygande bilar som går på endast vatten? Näe, annat var det förr när människan faktiskt inte låg på latsidan hela tiden, då poppade det upp nya uppfinningar mest överallt och hela tiden.. Vad gör alla uppfinnarjockar nu för tiden? Har dem tagit en fikarast och fastnat i ett evighetslångt shackspel eller?  För vi kan väl ändå inte ha nått änden av innovation redan idag? När framtiden ska ta sig i kragen och sätta fart kan man ju allt fråga sig!

Förresten har jag fått soleksem. Jag vet att hata är ett mycket starkt ord men jag kan ändå säga er så mycket som att jag mer än hatar soleksem. Åååh, det kliar och svider mest överallt.. Fy för Egypten! Det var där allt började för typ ett år sedan när min bleka hud mötte dess steeeekjävlaheta sol. Det var ingen bra kombo. Så nu sitter jag här och plågas för något som jag kan lova er att Farao har sett till att ordna. Kan inte tänka mig något annat mer logiskt alternativ. Det bara måste vara så. Fy Farao!

Det där var kanske det tråkigaste jag sagt på länge.. Men vi nöjer oss så!
Nu ska jag fortsätta klia vidare.
Adios Amigos!

Världens smartaste..



Jag har köpt världens smartaste och bästa grej. Jag är så himmelens nöjd så att.. aa!! Så himmelens nöjd helt enkelt :) Jag hade sneglat runt i en hel massa butiker där sånna här smidiga örhängesställ användes till skyltning och till slut så hittade jag en som sålde dem. En svenka på Kings Cross var den kloka människa som insåg att det fanns en marknad i det hela. Huuur smart och smidigt som helst iaf. Värt vartenda öre trots att den kostade runt en trehundring!

mitt nya favorithak..

Titta se' tjuusit dem har dekorerat inne i alla engelska telefonkiosker. Nästan så jag skulle vilja slänga upp en sån där tavla på väggen där hemma...




Och englands telefonkiosker som ser så söta och fina ut på utsidan.. Hur skall man någonsin kunna ana att djävulen själv bor där inne? Rövsvett och torrjuck luktar det där inne.. Ut fort som tusan vill man där ifrån för att aldrig någonsin återvända igen.. Borde inte mobiltelfonen faktiskt ha revolutionerat även London så pass att dessa röda små plåtburkar borde vara passé? Joo, jag tror tammetusan det, för jag har aldrig sett en enda människa i en telefonkiosk här borta och det finns 10 000 av dem.. Telefonkiosker altlså.. Men om dem inte används vad är dem då till för nytta? Förutom torrslit i snorren såklart?! ..Eller, dem behövs ju uppenbarligen inte ens för det.. Det står ju faktiskt 'All service and Hotel visits'.. Hurra, hurra!!

Skydd för regnet iofs.. Det var ju faktiskt därför jag gick in där!

Min thing!



Jag har en thing för ugglor. Inte utav den levande sorten dock, utan av den sort som är gjord på dött ting och är sådär lagom utopisk och i alla möjliga härliga färger och former. Alla sorters ugglor förutom de som är riktiga med andra ord. Det här är mitt senaste tillskott av ugglor som ska få bygga bo i mitt hem! Jag älskar den.. Tråkigt nog så har även den fått åka med hem till Umeå så jag sitter här ugglelös... Trist!

Haha, dem som inte har sett mitt hem måste ju tro att jag har heeelt galna färger och mönster över hela lägenheten - så är inte fallet! Men det är väl dem riktiga färgklickarna man verkligen vill visa upp och stoltsera med? :) För annars är det mest bara vitt, vitt, vitt, svart och lite brunt som huserar där hemma. Och det är väl inte så mycket för världen att visa?! Mee like sånna här färgklickar iaf :) Kanske ni märkte på ljusstakarna jag köpte för några veckor sedan ;P

Rödare än rödast..

Oooh no!! Kräftstadie it is,  BIG time.. Fasen också! Men vad har vi lärt oss av det? - Jo, somna aldrig ute under Londons Aprilsol tydligen. Och gör det definitivt inte när du har en tubklänning på dig.. Inte så värst snygga märken. Nä, ve å fasa.. Men så fort detta har lagt sig så får man allt snygga till brännan lite. Kan ju för tillfället nöja mig med tanken på att det knappast kan vara så svårt med tanke på vad solen har gett idag.. Det är varmare än sommarsverige här :)

Kom just in från 'trädgården'.. Jag och Kate har slitit på där ute i 3 timmar ikväll och det börjar faktiskt att ta sig :) Eller ta sig och ta sig.. Det börjar bli det bästa av situationen iaf ;P Haha, engelsmän har inte den bästa smaken ifall vi säger så! Ska fortsätta där ute imorgon och vi ska faktiskt göra en liten grönsaksodling i en utav rabatterna. VI får la se hur det här slutar. Men det ska bli kul :)

På lördag blir det fotboll!.. Rätt så mäktig - Ja!!

Sunny..

Mina fötter blir alltid kolsvarta på sommaren. Why is that mån tro? Varför just fötterna? Varför inte ha ett sånt pigment över hela kroppen, det skulle allt sitta fint?! Jag har legat ute i typ 3 timmar och redan så har dem blivit sådär överbruna igen.. Hela jag har faktiskt fått färg :) Hoppas bara han där uppe skonar mig från kräftstadiet. Det skulle ju vara allt bra klyschigt att vara röd och helfräkning nu när jag faktiskt bor i England. Kanske ska passa på att färga håret rött också - man måste ju faktiskt ta seden dit man kommer, eller visst?! höhö

Jobbet kallar.. Blöö!

Sommar!!

Freddie hade roligt i mitt rum igår kväll vilket lär resultera i att nästa gång han måste lätta på trycket så kommer det i vanlig ordning vara brunt skulle jag tro, men  det kommer förmodligen bara finnas jord ifall man tittar efter noga. Kanske någon bit av en lecakula - men that's it! Igår efter att han hade badat hittade jag jord i hans öra och det ser mer eller mindre ut som att han har gjort manikyr med svarta tippar. Kul att någon var road iaf för det var då inte jag. Prova ni att dammsuga upp en liter utspridd jord från en heltäckningsmatta som gör allt för att suga ner allt som hamnat på den så långt som möjligt. Jag stod nog i 20 minuter och damsugade samma fläck och den är fortfarande inte helt jordfri. Men sånt är livet, right?!

Här är det iaf typ 100 grader varmt ute så jag hade tänkt ta mig en filt och gå en sväng  till parken :) Lär förmodligen somna eftersom Mikael tog med alla mina böcker hem nu (färdiglästa, yeeeah!!). Guud se heerligt!



Bullens egna dag!

Nu återstår inte många minutrar av Bullens dag. Bullens pilsnerkorv ni vet. Den 20e varje månad är det nämligen Bullens dag har Robertssons bestämt (inofficiellt). Och jag sitter här i stora London och sneglar allt för mycket på min alldeles egna Bullens Pilsnerkorvhandduk jag fått med mig hemifrån (tack kära far!) - den gör att jag får sanslöst mycket hemlängtat. För mycket för mitt eget bästa. Vill hem och äta Bullens korv med bröd och slänga fram alla kläder jag shoppat åt smågrodorna (och självklart visa allt jag köpt till mig själv). Vill hem och äta leverpastejsmackor med smörgåsgurka och dricka vanlig hederlig norrmejeriermellanmjölk. Också vill jag ju hem och pussa på alla jag älskar där borta såklart.. Det vore ju pinigt om jag glömde bort att nämna er.. För det förstår ni väl inte redan? ...Att ni är oändligt saknade menar jag?! 


Nu är ju varenda pussgurka på andra sidan jordklotet (typ) igen.
Blöö för det!

Men jag kan åtminstonde önska er en god natt!! :) ♥


Tummen ner..

I London står det solstolar utspritt över en del grönområden. Och då pratar vi inte 10 st i en park utan huuundratals. Vi fick allt på näsan när vi slog oss ner och trodde att det var menat för allmänheten att faktiskt få slå sig ner en stund, men icket! Från att först ha varit heeelt utom synhåll så kom det en kis med låda på magen och sa; "moooney, moooney for chair".. Happ, där satt vi ju redan och var därför tvungna att betala hela 3 pund för 10 minuter var i en solstol under en grå och mulen himmel.  - Så alla kä**ingar som kommer in på blomsterlandet och skriker över att det är falsk marknadsföring när azalean på bilden faktiskt har 15 knoppar och den hon står och håller i handen bara har 12, alla dem borde få komma och prova på London. Då skulle dem inse att Umeå är en nästan oförskämt bra plats att leva på. För i jämförelse med London så existerar inte ens falsk marknadsföring i Uuumä! - Fast det är bara en pyttepytteliten del av vad som är positivt och negativt om man jämför dessa två städer.. - Size doesn't allways matter!!  


Ska inte parker vara allmänna områden?! Eller äre jag som fått något om bakfoten?

..Jag tror att jag just blivit 'one of them'.. Ouch!

9 dagar över

Såååe!! Det där gick ju relativt smärtfritt måste jag säga, I'm impressed över mig själv! ;P Flyget har väl just flugit förbi mitt fönster skulle jag tro så jag fick allt skynda mig hem från Heathrow för att sitta och vinka från mitt rum som en tok i hopp om att få en glimt av min kära... Men icket!! Konstigt nog.

Nu börjar jobbet igen. Känns ju sådär. Har ju varit waaaay mycket roligare att springa runt staden och shoppa å mysa på med Mikael. Tänk om alla dagar kunde vara så, då skulle livet vara allt bra härligt!! :) Men nu är den bittra sanningen den att jag inte ens har tid med bloggen för tillfället. Får uppdatera om några timmar istället :) Massvis med bilder har jag att visa.. Gud vad vi har haft det bra, min kära och jag!! :)   

16th







Så londonish som det bara kan bli?!
Men nej mamma, jag har inte ätit fish and chips än och ja, imorgon blir det Harrod's ;P
Annars är nog alla 'måsten' i London avklarade, och meeer där till.. 

Jag lever livet här borta med min underbara älskade :) Tråkigt nog så börjar det (känns det som iaf) dra ihop mot sitt slut. Man ska alltid, vare sig man vill eller inte, måsta tänka på refrängen. Det suger! Äh, vi har fre, lör och sön ihop innan han åker på måndagmorgon, så vad deppar jag över?! Sverige och älskade norrland är ju trots alls inte allt för långt bort ifall jag skulle få en abstinesattack som tar kål på mig.

Naglarna höll i en vecka.. Eller, en utav dem flög så jag kände mig illa tvungen att ta bort allihopen för att det inte skulle se helgalet ut. Värt £30? Njaa, inte dirr.. Får allt tänka över det där om jag ska göra det igen. Det lär då åtminstonde inte bli i England.

Har köpt två jääääättefina grejer :) Jag är så nöjd så jag får ett stort leende på läpparna när jag tänker på det. Nödvändiga ytligheter med andra ord. Bilder och ett lite mer ordentligt inlägg kommer så småning om! Den som väntar på något gott... :)

God natt!


Wooonderbart!!

Som ni kanske redan har listat ut så har jag det huuur underbart som helst nu när min älskling är här! :) Kramas och pussas mest hela tiden... Det har varit saknat naaanting!! Men vi gör faktiskt annat också..  - Var och besökte National History Museum igår! Riktigt läckert och se alla dinos.. Blev även en wonderful sushimiddag och en massa strosande genom londons gator! :) Idag har det blivit shopping längs Oxford street, Regent street och Soho (Jag har dock bara handlat kläder till Pontus och Nicklas, what's wrong with me?).. Och imorgon blir det förhoppningsvis en runda på Madame Tussauds - det ser vi fram emot! :)

Idag har familjen åkt till Norge - skönt, hehe! Faktiskt riktigt härligt att ha hela huset för oss själva så vi inte behöver vara instängda på rummet när vi befinner oss i huset. Familjen sa dock inte 'hej då' när dem åkte. Dem lämnade bara en lapp i köket där det stod att dem åkt.. Men hallå, vi var faktiskt hemma?! Jaja.. Det vilar som sagt något annorlunda över dessa typer.

Nu ligger vi utslagna framför tv'n och tittar på någon heldålig film (micke älskar den dock) och äter det enda påskiga som blivit detta år. Några chokladägg som jag fått från barnens mormor. En söt dam det där. Mycket trevlig :)

Nu tycker min älskade att jag ska lägga mig brevid honom i sängen och hålla om honom lite granna. Vem kan motstå det? :)

Kram alla där hemma!!

Äntligen :)

Nu är det inte länge kvar tills jag äntligen får pussa på min älskling! - Om cirka 9 timmar så är jag lyckligaste tjejen på jorden igen :) Guuuud vad jag längtar! Sååå, vi får väl se hur mkt bloggande det blir det kommande 9 dagarna. Lär vara som en blodigel på honom :P Det skulle väl vara när han måste lätta på trycket inne på dass som jag släpper honom för en stund. Måste få ta igen allt mys vi missat dem senaste 6 veckorna + lite till, för det ska levas på lääänge framöver, tyvärr! Jag som vill mysa på mest hela tiden med mitt hjärta ju!
 

Också vise versa såklart! :))

Ombytta dagar..

Har hittills inte gjort något som helst vettigt av dagen. Det är ganska skönt att ha sådana dagar. Speciellt när man inte behöver ha dåligt samvete för att man inte är ute i det fina vädret. För här regnar det för fullt och himmelen har nog aldrig varit i en mer grå nyans än vad den nu antagit. Jag har iaf lyckats klä på mig, sätta upp håret, äta en macka med kalles randiga.. Men sen då? - Jo, ett toalettbesök också, minsann. Har läst ut alla böcker jag hade med mig hit också (heeela 4 st) så jag kan inte ens ligga å slöläsa. Men om vi vänder på steken då?! vad borde jag ha gjort idag? - Listan kan göras lång! Tvätta, byta sängkläder, stryka mitt eget, städa undan, dammtorka, damsuga (uuuh, har inte gjort det i mitt rum sen jag kom hit "syns det inte så finns det inte" - dumma heltäckningsmattor), duscha, handla.. Aa, ni vet. Det är en söndag idag fast på en fredag.

Något jag absolut måste göra är att slänga den förbaskade hortensian som pryder min öppna spis. När jag för cirka 3 veckor sedan insåg att den var ett hopplöst fall så gav jag upp mina hjälteförsök att rädda den. Den står nu torrare än torrast så de numera russinlika bladen förmår sig inte ens att släppa greppet om de vissna grenarna. Hur hårt man en blåser på dem så ruckas de inte ens. - Jag tror minsann att den har gett upp. Den är nog död! - Döden är allt för påtaglig..

Mamman i detta hus sjunger mer än gärna. Hon sjunger hellre än bra. Hela tiden sjunger hon... Eller, gör oväsen ifrån sig. Och trots att låtarna i original faktiskt sjungs på hennes modersmål så lyckas hon förvrida texterna helt så att inte ens han som myntade det engelska språket skulle förstå innebörden eller se något som helst samband i texten som hon i sitt huvud kommit på. Just nu låter det som att hon försöker värma upp inför en stor operakonsert. Det fick mig att göra en riktigt kraftansträgning - lyfta på mitt arsel som mer eller mindre vuxit fast i madrassen för att stänga dörren till mitt rum. - Yeees, ännu något jag kan skriva in i min "hargjortidaglista"... 1 poäng till mig, minst..

Så vad säger kungen av blomsterlandet, är jag fortfarande välkommen tillbaka? ;P

Made in Sweden

Sitter här i min ensamhet och knapprar på tangenterna med mina nya naglar. Dem är stenhårda! Men jag vet inte om jag är så nöjd, tyvärr. Fast jag kanske hade förhoppningar om att känna mig som en helt ny människa när jag klev ut från salongen  bara för att jag gjort nya naglar. Hur som helst så trodde jag att jag skulle bli mycket mer nöjd än vad jag faktiskt blev. Trist eftersom jag längtat så länge! Men det kanske har något att göra med att jag inte betalade så mycket pengar för det och då kanske man får kvalité där efter. Halva priset gentemot Sverige - men borde inte det bero på konkurrensen här? Jaja.. Livets stora funderingar! 

Sitter och svullar med marabouchocklad som en eller annan galning. Var på IKEA igår nämligen och köpte nya galgar (det var ett måste) och passade självklart på att smita in på den svenska mathörnan. Lite nyponsoppa, kalles randiga + vanlig, hederlig, svensk marabou var ju ett måste. Det IKEA-hus vi var på igår har tydligen öppet dygnet runt - Det tycker jag var lite frejsigt!! Men trots det så blev det nog min kortaste IKEA-visit någonsin (och billigaste för den delen). Knappt två timmar spenderades där inne - Världsrekord skulle jag nästan vilja säga.. Och även fast det var en blixtrunda vi gick där inne så lyckades Kate att impulsshoppa för cirkus 7 000 kr och det utan samvetskval - Inte konstigt att Dan blir sur över räkningarna varje månad med tanke på hur mycket hon shoppar loss för. Ett annat galet inköp han blev hysterisk över var när hon handlade saker till den minsta i skaran (1åringen), ett par jeans och ett par skor för drygt 750 kr. Jag kan inte klandra honom, jag skulle också bli förbannad iaf jag var den som skrapat ihop vartenda öre och min partner inte ens lät mig ha ett ord i det hela utan bara drar fram kortet.... Men några fördelar måste man väl ha med att vara hemmafru, right?! tss
..Igår köpte jag tre par skor!
Dock för pengar som jag själv skrapat ihop..

Skomani!!

Idag har jag fått ett erbjudande från en kvinna att börja jobba hos henne på onsdagar. Det skulle innebära 5 timmar extra jobb dom dagarna. Alltså 11,5 timmar jobb non-stop för ynka £7 i timmen. Jag är lite ambivalent måste jag säga. Inte dirr så att man gör det för att det är så jävla mycket pengar i omlopp. Näe, gud ändå! Men i slutändan blir det  ändå runt 1500 extra i månaden. Kan bli ett fint par skor eller 5 ;) (Jag tänker inte i pengar, jag tänker i hur många par skor man kan få) Mikael kommer att  få slag när jag kommer hem. Shit - vi måste byta lägenhet snart på grund av mina skor. Eller tack vare kanske jag borde skriva? ;D Jag gjorde även konstaterandet att när jag kommer hem måste vi bums åka ner på IKEA och köpa fler galgar. Så pass många kommer jag att behöva köpa att det lönar sig att lägga 400 kr på bensin till IKEA och tillbaks för att shoppa galgarna billigt..

...För den intresserade så innefattar jobbet att ta hand om ett par 12 veckor små snuttputtigfjuttiga tvillingar (Så puttigfjuttgulligt låter det nu, ja! Jag kanske ska komma tillbaka om 3 veckor eller så?!)

Mikael landar iaf snart här! På lördag, på lördag, på lördag, på lördag (hör reklamen 'på onsdag' i mitt huvud, vad nu det var för reklam kommer jag inte ihåg men jag kommer ihåg 'på onsdag-sången').. Det ser vi MYCKET fram emot :)


Kan ju tillägga att det är inte är godisarna jag vill visa kärlek till men det såg ju bara allt för festligt ut när dem var röda och stämplade med ett 'm'. Saknar man någon för mycket ifall man blir sentimental då?

Sov gott!
- Jo tack, det ska jag allt göra!

Gojja!

När vi ändå är inne på naglar - Löstånaglar.. måste inte det vara förbaskat osmidigt? Det säljs öööverallt här borta. Men vad tusan ska det vara bra för egentligen? - Det kanske bara är jag som måste tänka outside the box?! Sånt där som katter inte borde göra, ni vet!!  - Shit vad jag är rolig alltså..


Tänka sig vad glad man kan bli av en liten skrutt! :) Han är den största glädjespridaren under hela min englandsvistelse iaf! Tokmysig är han! :) Ikväll när jag skulle natta honom var han inte alls på sova-humör så han låg i sin koja och drog gosedjuret för ansiktet för att snabbt rycka bort det igen och säga 'böööh' följt av ett huuur underbart skratt som helst! Helt otroligt hur fort småpluttisar lär sig. 1 år och snart två månader och han diggar skarpt studsmattan som dem har ute på gården. Som en liten gummiboll ser han ut när han står där hoppandes med ett enormt leende! Eller en michelinboll kanske jag ska säga? En riktig liten knubbis är han - en mysig sådan :)) Han är allmänt känd som 'Butterball' bland alla tanter (läs; bittra hemmafruar). Lilla Freddie! :) Eller, jag fick veta för någon dag sedan att han faktiskt heter Frederick! Deeeni! Fast det skulle jag nog aldrig få veta om det inte var för att det stod på hans medecinflaska.. - Intresseklubben antecknar, va? - Jag tror ni sitter med hakan nere vid knäskålar och bara vill ha mer, mer ,mer, eller visst? haha.. Appro på knäskålar - vilket förjävla fult ord!!

Nu är jag nöjd med mitt nonsensprat.. God natt för ikväll!!

Full set imorgon!

Pjuff! Att kliva in i mitt rum just nu är som att gå in i en vägg. Jag håller på att tvätta mina kläder och eftersom deras torktumlare inte fungerar så måste jag torka allt på galgar och all hängbar yta som bara finns i mitt rum - det hänger sockor på min sänglampa och det är trosor runt hela öppna spisen. Ser ut som att det har gått hett till här i natt. Men vem ska väl ha sådan tur? Haha!! - Tvättmaskinen tjuter nu, innebär att mer tvätt är klar, måste hämta och försöka hitta plats att torka den här jämarns omgången också. Kan bli ett projekt! Ännu värre är att jag faktiskt har en till maskin jag måste köra. Shit, jag kommer dö av för hög luftfuktighet i natt.

..Det jag egentligen kom in för att skriva var att jag har bokat tid för att fixa mina naglar imorgon. Weee!! :D Gelnaglar it is! - Som jag har längtat!

Nostalgi.

Hittade några helgoa bilder från en visit i Storuman. Det miserabla året var 2002. Eller ska jag kanske skriva ZtoRuMAn 2oo2 *fNiZzZ*.. Haha, har en hel bunt av dem på både mig och ännu en ypperligt tjusig primadonna.. Fick mig ett gott skratt när jag kikade igenom dem! 13 svåra år måste jag ju ha haft bakom mig med tanke på hur dem där bilderna ser ut - eller en jääävligt jobbig dag helt enkelt, haha! Vad tror ni, skulle jag pull off the mittbenetrend som är nu eller? ;) GÖÖÖRTJUSIGT!!

                     
13 sägs vara ett otursnummer, va? Jag får ursäkta mig med det iaf.

Att måsta vara 13 år ett helt år, det är ju bara rått. Han som kom på den sinnessjuka idé att ungdomen skall måste genomlida denna period - han kan ju själv aldrig ha varit 13 år. Men om det mot förmodan finns några 13åringar där ute som läser detta vill jag bara inflika att; det går över! Tiden läker alla sår. Och han tar med din frisyr när han väl på på gång också. Och för den delen så kommer ögonbrynen tillbaka - det kan vi tacka gudarna för!

Over and out!

Jag bju på två vykort till! ;)


    
Haha, minen på födelsedagsbarnet på del två är ju helt underbar!

Imorgon börjar jag, som resten av kommande veckan, halv tio istället för halv åtta.. SKÖNT!! Sen har en liten fågel allt viskat i mitt öra att det ryktas om att jag ska få vara ledig på fredag :) Skulle ju vara lite lagomt härligt måste jag ju erkänna!!

God natt allesammans..

Ytligt inlägg av dess like!

Jag känner att min svenska ådra börjar förtvina allt för mycket här borta på engelsk mark, men för att upprätthålla den så gott det bara går så har jag idag shoppat lite på H&M! :) - Det var väl allt en bra ursäkt till att få handla en massa onödigt? ;P Ett bra försök iaf, hehe! Den första av dem tre är dock inte från H&M, utan den är inhandlad på "New Look" - Någon som förresten vet om det finns det i Sverige? - Den har iaf en skitsnygg rigning där framme, vet inte om det framgår så tydligt  ens på bild nummer två, men den lär ju ses på någon gång inom en snar framtid.. Den grå skjortkälnningen tittade jag på redan hemma.. Tänka sig att jag var tvungen att åka ända till London för att ta tummen ur. Också sedan ett svart tubfodral.. Det funkar allitd! :) - Det har blivit jämarns många klänninginköp här bort, vad ska jag göra av alla?

  
  
Har inte varit många plagg jag handlat här borta som gått i den svartvita skalan, men nu börjas det allt ;)

Var även och kikade in Kate Moss kollektion inne på Topshop (som i övrigt med sina 4 våningar är den galnaste butiken jag någonsin varit inne i). Riktigt snygga kläder faktiskt! Men smakar det så kostar det, och det kostar allt för många slantar för en aupairplånbok. - Approp på Topshop - det är det enda stället i hela London som dem säljer lösviktsgodis på - Inne på klädjätten Topshop?! Jaja..

Smarrit värre..



10 bitar mums fillibabbasushi för cirka 80 kr. Det tycker jag var ett förjävla bra pris! Och jag blir förvånad om jag någonsin hittar godare sushi på något annat ställe i hela världen. Hur smidigt som helst var det att köpa på restaurangen också. Bitarna var färdiggjorda och plastade var för sig så man kunde själv stå och välja bit för bit och bara lägga ner i sin kartong. Mycket bättre än dem färdigpaketerade blandförpackningarna man kan köpa på vilket sushiställe som helst. Mycket godare också för den delen! Så det blir nog allt en sushimiddag eller fyra när Mikael kommer hit :) Bara sex dagar kvar nu!! :D - Summan av kardemumman var iaf att; om du skulle råka ha vägarna förbi Oxford street så tveka inte en sekund på att gå in på "Wasabi" och plocka ihop din egen sushilåda. MYCKET bra!! :)

Har varit inne och shoppat lite idag (kanske ni kunde lista ut när jag sa att jag varit på Oxford Street)! :) Kan slänga upp någon bild på det när jag kommer hem igen, men nu ska jag ut på en långprommis tänkte jag, innan det blir allt för mörkt.

Hejs!

Whistle Garden





Idag har jag fått massor av fräknar i mitt annars allt för bleka vintersverigeansikte. Det är faktiskt lite stramt om kinderna och bröstet är sådär lagom solvarmt fortfarande - härligt! Det har alltså varit ruggugglebra väder här hela dagen och sånt uppskattas alltid! Det har egentligen varit alldeles för varmt att strosa runt idag när man som vanligt vaknar upp till ett grått London och inte alls räknar med att den tråkiga skyn ska spricka upp och bli klarblå med strålande sol och 18 grader. Så när vi sedan landade på Gosberton Road igen vid klockan 4 så tog jag mitt pick och pack (en filt och ett par böcker) och lade mig i parken och läste i den underbara värmen. Inte förrän vid 18.40 började solen dra sig tillbaka och det var dags att promenixa hemåt igen. Gud vad jävla härligt att slippa hela den grå och slaskiga aprilperioden som jag, med en vild gissning, antar börjar ta över Umeå mer och mer nu. Det känns bra! :) - Något mer som känns dunderbra är att jag om mindre än en vecka ska få pussas ikapp allt jag missat under 6 veckor. Det är saknat ♥

Shoppelibopp!

  
                              Just the way I like it!                                         "Jaaah  eeh från daalarna!!"
                  10 kr - Ännu mer the way I like it..       Vet inte riktigt varför, men jag fullkomligt älskar dem! :)
                   Sämst bild - Just the way I do it!

All in one inlägg!




När vi ändå är inne på en äcklighetsfaktor av allra högsta grad så måste jag ju lägga ut denna video. Titta och njut! - njut över att det inte är din kropp. Jag skulle nog - utan att överdriva - dö!!

..Så många som läser men bara två pers som ens kommenterade något på förra inlägget (fick dock inte någon gissning som jag efterfrågade). Vad är ni för ena? Var det inte äckligt nog för att ägna en ynka liten gissning? :P Hehe! Hur som haver. Det var insidan av deras (hostfamiljens) vattenkokare ni fick se i föregående inlägg. Den används nog 37 ggr om dagen, då det ständigt dricks te här (nähä, någon som förknippar England med te)?. Men den stora frågan är hur i hela friden man självmant kan dricka det vatten man kokat i en vattenkokare man är medveten om ser ut sådär? Det är inte precis så att det går omärkt förbi. Fast det kanske är det som ger den extra lilla twisten på teét som man vill åt. Vad vet jag, jag är ju ingen tedrickare precis och efter detta trauma så kommer jag nog aldrig heller att bli. Föbi för vattenkokare? Finns det något sånt måntro?

Imorgon ska vi iaf ut till en trädgård och strosa! Jag är hur pepp som helst måste jag säga :) Saknar all grönska som jag annars ständigt har runt om mig på jobbet där hemma. Men man kan väl inte få allt som sagt?! Hur som haver så ska dem ska tydligen ha en tropisk trädgård, en japansk, en typisk engelsk, aa, osv osv.. Spännande att se! Sen ska vi köpa med lite plantor å slänga ut lite lökar i trädgården, det behövs!

En sista grej att slänga in i detta allt-i-allo-inlägg... Basshunter! Han måste ju vara hur stor som helst här borta, han visas ju tammetusan överallt. Han syns i all typ av reklam och på tv under dem bästa sändningstiderna! Är han så bra alltså?

Huvvabuvva!



Någon som kan gissa var denna pestspridning befinner sig?
- Det borde inte vara lagligt att ha det sådär skitigt i något som används dagligen.. Eller över huvud taget i något som ens används. HUVVA!

Nu ska jag nog ta en sväng på stan, även fast jag inte lär få lönen förrän ikväll.. Dåligt! Ska dessutom sitta barnvakt hela kvällen och vad hjälper lönen mig då? Hon som säger att det är det första jag ska få på fredagen så jag inte behöver vara låst.. Tackar och bockar tänkte jag - men det var ju uppenbarligen helt för gäves.

Nr 9 - en enkel nia!

Det är grymt väder här borta! :) Har bestämt mig för att ligga i parken och njuta mest hela helgen. Det ska bli sååååå skönt! Känner att det är allt för lite fräknar i fejjan för tillfället - det måste jobbas på!

Idag har det iaf varit mer eller mindre en heldag med lillplutten! :) Har är så himla, himla go! Helmysigt när man lyfter upp honom också lägger han sina knubbiga armar (han är en riktig michelinbäbis) runt om en, lägger huvudet tätt intill och bli alldeles lugn. Då är det svårt att inte få den här helmyskänslan inom sig!

Har suttit och kikat på tåg ikväll, till och från Heathrow. För snart smäller det :D 9 dagar kvar!

God natt :)

10 dagar kvar!!

Idag har det varit toppenväder här i London - SKÖNT! För att vara mer exakt så har vi haft cirkus 17 grader. Jag har sprungit runt i linne och uppkavlade byxor och har inte ens haft en tanke på att ha skor som innebär att man bör ha sockar, men det blev lika så förhjortat för varmt. Här går dem och tjaffsar om att det är vår, vad tusan, det här är ju nästan som sommarsverige. Tragiskt? - Mjaa, lite åtminstonde. Fast jag föredrar Sverige för England ALLA gånger!! Familjen har iaf fått smak för Sverige, enda anledningen till varför dem inte åker dit är för att det är dyrare där hemma än vad det är här. Alla bubblade om att det skulle vara så dryt här borta och det ena med det andra, men London är markant billigare. Beror dock kanske på krisen vi befinner oss i vilket resulterar i drastiska prisras på det mesta. Fast det gynnar mig  och min shopping så jag är glad iaf :D haha, egoist javisst!


Såhär soligt och fint var det klockan 18.00 i lekparken idag. Härligt tycker jag :) Synd bara att ni inte kan känna värme genom bilden för det var helt sanslöst bra väder även denna tid på dygnet.

Skrev lite med mitt hjärtegryn tidigare ikväll. Blev då uppdaterad om att han slängt ner all disk i en plastback, kört iväg till Teg för att diska i sin mammas diskmaskin och sedan kört hem igen. Hahaha, vad säger man?! Pojkar, pojkar, pojkar - när ska dem växa upp och faktiskt bli män? ;P Helt underbar är han iaf. Guuud vad jag saknar dig! Ses snart, mys :) ♥


Jaja, lär bli en lika lång dag imorgon som det har varit idag. Imorgon ska jag dessutom ta hand om nån annan 1åring under dagen tydligen, utan extra betalt. Bra att jag har något att säga till om i det hela. Är så jävla less på att hon inte frågar mig om saker och ting som faktiskt rör mig. Sen får ju jag så jävla dåligt samvete så jag kan inte heller säga av mig det. - Inte så tacksamt. FYYYY! Tänka sig hur oförskämd man kan bli och lhur ite hyffs människor faktiskt kan ha i kroppen. Blö!

God natt / Emmlund

Humor i allra högsta grad!


Skadeglädje är den sanna glädjen!


Nu samlas vi för en gruppbild allesammans! 

Har nog varit inne i världens roligaste butik idag - en vykortsbutik. Shit, höll på dö av skratt när jag stog där inne. Tråkigt nog så insåg jag än en gång att det är helt omöjligt att köpa med sig en hel butik till Sverige via resväskeväg... Jag klev in i butiken för att posta ett paket, men blev kvar i typ en timme och blev även några vykort rikare, här är två av dem. Helt och hållet i min smak! :)

Har spenderat lite av barnvaktskvällen med att sitta på skype (skypeguden är min räddare). Blev glatt överraskad när jag såg att Lennart Robertsson ville få en plats på kontaktlistan! :) Såå, det har jag gjort ikväll - pratat med mina underbara farföräldrar på skype. Hur coola är dem inte? Dator, mic, webcamera å hela kittet har dem ordnat på sistonde för att bland annat sitta ute på skype och hålla koll på ynglingarna som svänger runt om i världen. Dem är ju bara för bra dem där två :) ♥

Sen senast har det även inhandlats två par skor. Någon som är förvånad? - Näe, trodde väl inte det. Men vem kan låta bli? Jag kan då inte hålla allt för hårt i slantarna när jag har ett hav av skor framför mig. Det går helt enkelt inte. Men, jag förvånar mig själv med att jag faktiskt bara har köpt två par skor med klack här borta. Det som annars brukar vara det självklara alternativet för mig. Meeen, jag antar att det finns tid till att inhandla klackar också ;)



..Nästan så jag svävar på rosa moln här borta. Ses om 11 dagar min älskling!

RSS 2.0