Mynt i massor!

Har ett längre tag funderat på ifall jag skulle låta en frisör ta sig an min nu allt för tråkiga hjässa men jag har trott att det skulle tömma spargriser på allt för många riksdaler. Till min stora förvåning så är det inte alls så dyrt som jag trott. Inte ens lite dyrt om man jämför med sveriges frisörer som är rena rana rånet. Kate berättade igår att hon skulle till någon frisör här i Wandsworth under veckans gång. Jag frågade då lite om priser och så;
 - Oooh, it's horried. It's way to expencive. You don't want to know!
- It can't be much worse than it is in Sweden, soo tell me?!
Efter många om och men kläckte hon ur sig att klippa och färga med tre olika nyanser som hon brukar göra går på £80 här i Wandsworth (som dessutom sägs vara ett utav det dyrare frisörområderna i London), vill säga under en 1000 lapp. Hemma går det tammetusan på 1500, minst! Hon fick en smärre chock när jag sa att det jämfört med Sverige är billigt.

Såå, jag ska nog slå till på en sligning. Vad kan endast det gå på mån tro? Hemma får man räkna på runt en tusing med mitt kalufs (helt sinnessjukt!), men om man halverar det?! Låter inte det rimligt? - Det kan jag gott unna mig! (Som att jag inte gör något annat än att unnar mig själv med en massa onödigt hela tiden). LIvet kan va la bra härligt ibland. Ifall man bortser från allt som är dåligt, that is!

Appropå pengar. Dem har åtta olika myntsorter här. ÅTTA! :O Vad ska det vara bra för? 1 penny behövs 100 av för att dem ska utgöra en pund som är = 12 svenska kronor. Är inte det mer än sanslöst så säg? Så alla mina mynt hamnar i en utav mina IKEAburkar. - Orka stå och räkna... 67, 68, 69... Näe, var fan var jag nu? Satan, måste börja om! 1, 2, 3.. Men man kanske skulle slå på stort och växla in dem, kanske kan bli en peng då det även består av en massa 1 och 2pundare, motsvarande 12 och 24 kr. 

Ikväll är jag barnvakt.
Imorgon ska jag ta hand om barnen från kl 07.30 - 19 30.
Jag ska vara barnvakt i helgen också.
Mycket fina extraslantar.
Dem ska dock inte vara i myntformat.


Du gamla, du fria!



Vad jäkla sorgligt alltså. Detta är min dag i en bild. Något annat har jag nog inte åstadkommit. Men det här är vanligtvis vad mina dagar brukar bestå av. Mycket spännande och innehållsrikt. Trot elller ej men det är ett varierande jobb jag har. Det är ju faktiskt både rutiga, randiga, lila, vita och blå skjortor. Det är dessutom olika märken på dem alla. Toppa det om ni kan ;)

Om jag skulle dö här borta på grund av alla psykiska påfrestningar som jag ständigt utsätts för (läs; den extremt tråkiga strykningen jag hela tiden måste truga på med), så lova att ni flyger hem mig iaf. För här borta verkar människan inte ens vara värdig en stabil gravplats. Det ska vara flexibelt att bara byta ut när det börjar bli ont om plats. Därför så lutar gravstenarna mot ett nedkilat järnrör i marken, också är dem fastbundna med ett rep runt om så att dem inte ska åka omkull. Det är en för hemsk syn vill jag lova. Och nästan ännu värre är att alla hemska londonbor använder kyrkogårdarna som genvägar. Folk har så brottom i denna stressade stad så dem bryr sig inte om att den nedtrampade gräsmattan dem valt att använda som genväg faktsiskt korsar ett sista vilorum. 

Jag får nästan dåligt samvete som känner att jag skulle vilja fotografera för att kunna visa er alla hur det tragiskt nog tillåts se ut. Borde då inte de människor som dagligen rusar igenom kyrkogårdarna ha väldigt svårt att sova om natten? - Det tycker jag.. Usch på er, dumma människor!

Nattugglan åter i farten..

Poff, så har 3,5 timmar gått och för att vara exakt så är jag numera 262 sidor mer beläst av en massa kvinnodrabbel. Tänka sig att även jag som varit bokhataren no. 1 i alla tider kan leva mig in i en fiktiv vardag utan något som helst konkret att gå på. Dem gör det bra dem som knåpar ihop en massa sidor som man sedan som läsare har svårt att slita sig ifrån. Det är inte förrän då dem resterande raderna bara är några ynka få som man inser hur fort tiden har runnit förbi. Här har hela kvällen susat iväg och jag själv har varit försjunken i ett liv som inte ens finns. Fast jag måste erkänna att det är rätt skönt att släppa alla tankar och funderingar kring ens eget liv för ett tag, även om dem fort letar rätt på en efter att man lagt det imaginära åt sidan.  - Det är kul så länge det varar!

Cath Kidston är iaf min nya favorit av inredningsdesigners. Helt underbart fantastiska färger och mönster hon använder. Jag blir så glad så fort jag ser dem. Det är så roligt att gå in i hennes butik och bara titta på alla  möjliga färgklädda material som lyser upp en annars allt för tråkig vardag. Så jag kunde inte motså att köpa denna 'First Aid' låda. Kommer inte den att liva upp när man någon gång i framtiden kommer behöva ett plåster? Jopp, det tror jag iaf! Den kommer passa alldeles utmärkt i badrumshyllan hemma hos mig och Mikael, och jag kommer bli lika glad varje gång jag tar upp ett dödskalleplåster ur den - även dem piggar upp vilket sår som helst.



Han var snäppet dyr med sina £12, men inuti gömmer sig faktiskt ett helt first aidkit - inte illa pinkat!

Det slank även med en present eller två från min shoppingrunda och den ena passade mycket bättre än den andra då  Mikael mot min vilja fick mig att inse att personen i fråga som skall få den andra utav presenterna inte besitter den rätt sammansatta motoriken som bör innehas för att kunna utnyttja den. Det sög! Men vi ska nog lista ut något för att få det att fungera :)

Och till min stora förvåning så kom jag inte hem med särskilt mycket annat än ett par örhängen till mig själv. Dem passa mängda bra till det lila armbandet jag köpte härom veckan. He kom å bli se fint när man är sådär lagom brun och fin i sommarens partysvängar. Det ser vi fram emot! Och det går sakta men säkert mot ljusare tider även i England då vi, som jag anade, ställde om klockorna även här i natt. Så vi får hoppas att solens varmaste strålar inte är allt för långt borta nu. Dem behövs för att ge min nästintill genomskinliga hud en strimma hopp och en lagom dos av färg.


Lite hopp om sommar finns det ändå här trots den påträngande kylan som varit dem senaste dagarna..

Med det säger vi god natt tycker jag.  - God natt!

Northcote RD

Är just hemkommen från en liten sväng nere på Northcote Road. En helmysig liten gata med världens mysigaste cafeér, restauranger och framför allt alla butiker. Antikbutikerna på denna gata är inte att leka med. Therése skulle gå lika bananas som jag gör när jag stiger in i dem. Och det värsta av allt är att det inte alls är dyrt. Tråkigt bara att man inte kan vika ner speglar i storleken 90 x 200 i resväskan - tänk vad livet skulle vara smidigt då, ifall allt var vikbart. Isåfall skulle jag vika ner alla antikbutiker som finns där nere på Northcote road, för det är helt sinnes så mkt fint dem har. Personligt också. Precis som jag vill ha det! Har även besökt min nyblivna favoritdesigners butik och självklart blev det lite inköp. - Men det får jag visa sen för nu mår jag pyton. Har nog aldrig haft så ont i magen som jag har nu. Blöö! Gick hem från stan alldeles kallsvettig och dubbelvikt ( - Sedär, t.o.m jag är vikbar!). Så nu ska jag lägga mig ner en stund och läsa en timme eller fyra. Skulle bara ha haft en Hazelnut Hot Chocolate från Starbucks, då skulle livet kännas liiiite, lite bättre iaf. Men man kan väl inte få allt här i världen? - Ooooh no!

13 dagar kvar..

Saknar dig sen du försvann
Saknar dig och känner mig halv nu
Saknar dig, saknar vår lek den som vi gjorde du vet, den
Saknar och höra mitt namn sägas, jag saknar din hand
Saknar din pappas familj, saknar och ligga intill dig

Ingenting är som det var, ärligt vad har jag kvar nu?


Veronica Maggio - Stopp

Optimist javisst!

Nu sitter jag vaken bara för att och bara tommar. Det kryper i hela kroppen på mig och det kliar i mina händer och fötter för att det är så mycket jag vill för tillfället men inte kan göra något åt. Jag vet inte riktigt varför, men allmänt irriterad på livet är jag. Trött är jag också som tusan. Ögonlocken blir av någon underlig anledning 1 ton tyngre när klockan har passerat midnatt. Varför är det så mån tro? Och kassarna under ögonen är nog större än störst. Även större än dem jag brukar komma hem med från Primark. Speciellt den senaste vändan då jag handlade tio tröjor till mina älskade bröder, 2 klänningar, 1 kjol, 1 kofta och en massa strumpbyxor till mig själv. Hur i hela fridens dagar har jag tänkt få hem allting egentligen? Jag skakar på huvudet  och tar mig för pannan när jag tänker på min egen optimism. Det kommer bli en dyr historia att ta sig hem känns det som. Huvvaligen - vill inte ens tänka i dem banorna.

Herr Åskar har varit på besök under mest hela den regniga dag vi haft idag, med sig hade han tvillingarna Blixt och Dunder. Dem ställde till med ett sju jädra kackalorum då dem fick för sig att kasta en massa hagel över hela London. Jag tror tammetusan att vartenda billarm gick igång. Jag tror nog även att bilarna som inte har larm på något magiskt sätt kunde göra en massa oväsen av sig iaf, för jisses vilket brakkalas det var där ett tag. Nästan så att ljudet fortfarande studsar emellan väggarna (eller så är det helt enkelt väääldigt tomt i mitt huvud, så it's all in my eget head). Kan vara så!

Idag gick jag ut och åt middag på restaurang i min ensamhet (oj, det lät fancy - som att jag slog på stort). Här i huset så frågar dem inte ens ifall jag vill äta med dem på helgerna. Jag är helt utesluten. Fast lika glad för det är jag men gladast är nog magen - inte så att dem har den godaste maten i detta hus (läs; land) Hur som helst så tog jag mig en prommis till Burger King (inte så lyxigt som jag fick det att låta ovan). Det var bland det bättre jag ätit under min vistelse i England, men näe, inte ens det var bra. Burger King i Sverige är bra och man tänker ju att det borde vara samma lika, men icket. England har ingen bra matkultur skulle jag nog våga påstå. Appropå Englands matkultur - Jag hittade en receptbok i någon butik härom dagen. 100 sätt att tillaga dina Heinz Baked Beans på. Det är ungefär det deras kost består av. BAKED FUCKING JÄVLA BEANS. Till allt. På mackan, till kycklingen, till pastan, till tonfisk, till fiskpinnar, till grytor, till allt. Gå in i vilket kök du vill i hela England och du kan garanterat hitta baked beans där. Kan man bli mer less än less eller? Isåfall är jag det. Om jag ens skymtar en burk baked beans i mathyllorna hemma i Svea rike så ska jag ta första bästa tillhygge och mosa dem till något oidentifierbart också ska jag med det mula alla som försker bjuda mig på det. Hata är ett starkt ord, men jag tror bestämt att jag hatar han som 'uppfann' dem där sablarns små bönorna i den där sliskiga tomatsörjan. Han fick nog mänskligheten att gå 10 steg bakåt i utvecklingen, men tur för honom så har uppenbarligen inte mänskligheten förstått det än. Jag förstår mig då verkligen inte på denna baked beanshysteri. Det är för mig en gåta.

Bara för det så kommer jag väl drömma mardrömmar om antingen Heinz i egen hög person eller om en hel baked beansarmé som vill ha ihjäl mig för att dem inte vill att jag ska revolutionera världen och få dem att upptäcka hur taskiga smaklökar dem har. Så nu ska jag nog sluta ögonen för en fruktad sömn fylld av arga små baked beans som attackerar mig med vattenpistoler fyllda med tomatsörja (jag vet att åtminstonde Sandra får bilden i sitt huvud). Jag gruvar mig redan.

..Borde jag förresten ställa om klockan i natt? Det borde ju vara samma omvridningar (ett helt nytt ord?!) i detta land. Får nog höra mig för imorgon.

Eftersom det av någon anledning inte gick att ladda upp bilder så fick det bli ett ruskigt långt inlägg istället. Ni som klarat er så här långt har gjort det bra! - Tappra själar är vad ni är.

God natt!

Soo far!

Igår var det en månad sedan jag lämnade alla underbara på hemmaplan. Och precis i detta nu så är det exakt en månad sedan jag slocknade bums i en nästintill alldeles för härlig säng, bara tre minuter efter att jag stigit in i det nymålade rummet med IKEAmöbler - dem hade tillochmed besvärat sig med att ställa in några blomsterkvastar för bara min skull. En redan då livlös hortensia samt en allt för fnöskig dracena. Men tanken var god iaf! Annars finns det inte en enda blomma i detta hus. Inte ens en halv...  - Vad jag egentligen ville komma fram till var att en månad har gått relativt fort. Vad har jag egentligen åstadkommit under en månad i denna storstad? Alla världens hörn och möjligheter har funnits framför mig, och vad har jag egentligen gjort? - Förutom att lyckats köpa alldeles för många par skor så jag inte säkert vet hur jag ska få hem dem?! För än är det ju knappast slut på min skomani. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum. Så jag ska nog fasen i mig kunna trycka ner dem i resväskan. Fast det lär nog bli mer än en resväska på hemvägen.

Läste just igenom de första raderna jag skrivit i min dagbok när jag kom hit. Det var precis när jag damp in i detta rum och satte mig på sängen. Efter att ha varit vaken i över ett dygn och försökt gett mig på att skriva ett livsverk på tre minuter så var det inte så konstigt att jag idag inte förstod ett skit av vad jag skrivit. Men även där var tanken god! Eller visst?! Men för ett tag sedan köpte jag en fyrkantig bok som är klädd i svart. Den agerar nu dagbok för min tid i London. Och det tragiska mina vänner, det är den inte alls är välfylld av massa spännande (kanske också har att göra med ork, då det är så mycket lättare att slänga sig vid datorn klockan åtta på kvällen än att dra fram allt pyssel jag lyckats samla på mig. Jag är helt otrolig!) Hur som helst så ekar frågan i mitt huvud; Vad har jag egentligen upplevt här borta? Och vad kan jag dra för lärdom av det? - Innerligt så vet jag inte själv. Jag är splittrad i minst 1000 bitar för tillfället, vilket gör det svårt att faktiskt känna efter. Eller ens känna att man lever. Jag måste nog läsa igenom varje rad jag har skrivit i bloggen, för här har jag väl ändå skrivit om det mesta som är både relevant och icket.



Halvtaskiga bilder bjuder jag på idag föreställande min dagbok i pappersformat. Men ni får tat' eller lämnat'.
En bild säger mer än tusen ord va? Så en del har jag väl ändå fått sagt i det där blädderblocket! :)

Förresten så är det ett dumt och tråkigt regnväder här idag som uppenbarligen har bestämt sig för att stanna, trots att han inte är särkilt välkommen. Det begränsar mig lite lätt från att gå ut och göra något. Eller jag kanske använder det som ursäkt för att få stanna inne i mitt rum hela dagen, jag är ju trots allt inte riktigt kry.. Regnet gör mig iaf inte mer sentimental. Kan tyckas att regnet får mig att blomma ut till en riktigt butterkaka. But that's me, helt enkelt! - Gud vad det är skönt att inte försköna.  

..En slutsats har jag nog ändå kommit fram till och det är att ensam är nog rätt så stark iaf - men inte ens långväga så stark som man är när man är omsvärmad av alla nära och kära. ♥

fooorteeen!

Pjuuuh! En kväll av barnvaktning är nu finally över. Jag har ställt frågan förr och jag gör det igen; Mamma & pappa, hur i tusan kunde ni klara av 6 små galning på samma gång? Speciellt när piff och puff var små. Mäkta impad är jag vill jag lova! Jag har haft fyra ikväll men att bara ta hand om minstingen på 1 år har varit kämpigt  nog när han inte alls har mått bra. Spytt mest hela tiden och inte i små mängder. Man vet inte riktigt vart man ska börja eller med vad. Just när jag rengjort Freddie så steg föräldrarna in genom dörren och som tur var så slapp jag undan städningen. Det var pappa Dan som  drog den nitlotten och åkte på rengöringen av pluttens säng och sovrum. Härlig timing tyckte jag, men inte riktigt så att Dan var lika nöjd, hehe!

Annars har kvällen varit rätt så mysig, måste jag erkänna. - En massa kramgoa kids, varmchoklad, Mamma Mia!, en hel del pyssel och en hel massa sagoläsning är det som har varit på tapeten. Det är så himla mycket lättare med barnen när inte föräldrarna är där. Då är det ju nästan så att jag blir lite rörd över hur goa dem är :) Annars har jag ständigt Kate hängades över mig som varken tillåter mig eller barnen att riktigt lära känna varandra. Så att jag röstar för fler barvaktskvällar framöver så att jag får chans att spendera lite kvalitetstid med barnen. Det skulle underlätta min vistelse så enormt mycket. A & O för att vilja stanna. - Sen är det ju aldrig fel med extra cash heller ;)

Jag har iaf en HEL massa shopping som jag inte har visat (den obligatoriska 25e shoppingen - varenda svensk känner nog igen sig själv, hur mycket dem än förnekar det för sig själva). Borde ta och visa lite granna av det. Vet ju åtminstonde en som är intresserad - eller vad säger du Nicklas?! ;P Men det får bli imorgon! Ska ta mig i kragen nu och rycka upp mig ur bloggtorkaperioden. Jag känner ju nu när jag väl är på G hur mycket jag faktiskt älskar att skriva av mig såhär.  En riktig bloggnörd har jag blivit. Men vad gör det? Det är fan så bra för själen :P 

Nu har faktiskt klockan passerat spöktimmen för länge sen, så numera är det endast 14 days kvar = två veckor = nada!  F j o r t o n  d a g a r. Det kommer förhoppningsvis att gå hur fort som helst. Jag behöver det - some löööv! ♥

Goder natter :)
Eller jag kanske borde skriva god morgon?! - Lär ju inte vara en enda själ som läser något innan det iaf!

16 dagar kvar!

Om det är någon som funderat över ifall jag fortfarande lever så kan jag informera er om att jag med nöd och näppe håller mig vid liv i detta sunkiga väder. Jag ligger inne på mitt rum och fryser snart ihjäl. Känns som att febern inte gör något annat än att stiga. Huvudet exploderar snart, och det känns som att frukosten är påväg upp igen. Blööö! Så gåre med magsjuka barn i samma hus. Hoppas, hoppas, hoppas att jag inte går samma öde till möte som dem bara, för det finns nog tammetusan inget värre än att spy.

Och jag som hade tänkt shoppa loss idag. - Tji fick jag!

På återseende!

Nöff nöff

   

   

Några till utav dem alla nya kontakter jag bundit idag. Inte helt fel sällskap vill jag lova! Grisarna var fan renligare och levde mindre om än barnen - då äre illa! Men desto mindre otippat, kanske?!

Sen var det lamor, strutsar, hästar, kossor + kalvar, små niner, hamstrar, getter, aa, allt som hör en bondgård till. Sen utöver allt så var det en orm där?! vad i hela fridens dagar gjorde den där? Fort sprang jag därifrån med gråt högt upp i halsen. Vilka människor har ormar egentligen? - Idioterna skulle jag vilja kalla dem! Varför fanns ormen ens där? För att underlätta det naturliga urvalet av kycklingarna eller? Dem rara, små, söta, mjuka, jättemysiga, gula lurvbollarna.

Näe, nu ska jag hoppa över till bättre tankar & läsa ELLE decoration! - Den har jag faktiskt unnat mig idag :)

Nattnattinattnatt
...Nu är det förresten bara 18 dagar kvar  ♥

Slapptask!




En kalkon förtjänar verkligen ett eget inlägg. Speciellt nu efter att jag har sett dem mest hela dagen. Det måste ju vara djuret som Gud glömde bort. Eller, kanske valde bort. - Ett hopplöst fall helt enkelt! Tror inte det finns någon gräns för hur fula djur det faktiskt är (nu tänker jag på deras vanställda ansikte). Deras ansikte ser ut att vara en riktig slapptask som blivit attackerad av den värsta böldpesten ever. Tråkigt för dem att det inte sitter någon annan stans än i ansiktet. Även att det inte var strutsen som fick detta face, dem kan ju åtminstonde 'stoppa huvudet i sanden'!

Med det sagt så ska jag springa iväg en sväng på Waitrose och köpa mig något annat drickbart än den sockerfyllda juicen som dem annars dricker i detta hus.  Inte gott! Såsom det mesta annat i detta land.

Jaa, jag är en baddare på att klaga - men då jag väl vet av något bra så hyllar jag det till skyarna :)

Saknar dig oändligt!

Puss & God natt på dig min dunderunderbara! Vi ses om 19 dagar :)
 ♥

Raka-kläder-medel, tack!

Det finns medel som kan göra ditt hår rakt och även medel som kan göra vilken blodhund som helst slät i fejjan - borde det då inte komma ett medel som gör att du inte behöver stryka dina kläder? Dem blir liksom automatiskt raka när dem torkar?! Det borde komma och revolutionera världen. Ta oss alla med storm. Eller ska man måsta vara själv om att komma med den uppfinningen? För den finns väl knappast redan?! Eller, det kanske bara är jag på hela planeten som inte har blivit tagen med storm än?! - TA MIG MED STORM! visa dig! Please, meee need you rakaklädermedel. Jag har ödslat alldeles för många timmar på strykning i mitt liv, och de enda gånger som jag har strukit är under de senaste 3 veckorna. Men jag kan lova er alla, att det är mer än vad det flesta kommer att göra under heeeela eran livstid. 2,5 timmar per dag i 15 dagar (jaa, jag slipper ju faktiskt undan på helgerna) det är = 37,5 timmar det. Huga! Nästan så jag har slösat två dygn av mitt liv på strykning :O Det här håller ju inte. Och det är på tre veckor. Om jag då ska vara här i sex månader kommer det att resultera i nästan 13 dygns strykning. Jag har aldrig påstått mig vara något mattesnille, så den som vill ha en säker siffra bör räkna själv. MEN, om det stämmer så kommer jag fan ha slösat en halv månad av mitt liv på att stryka pyjamasklänningar och kalsonger till fritt främmande människor (nästan iaf). Fyfan. Det här är inte klokt. Vad människan utsätter sig själv för alltså. Man slutar aldrig att våndas.

Imorgon ska jag på en bondgård. VIlket innebär att jag kommer jobba 5 timmar mer än vad jag egentligen borde. Jag tror inte att hon räknar med att jag ska ha något för det, precis som idag då jag har jobbat 2 timmar mer än vad jag borde eftersom hon bad mig ta hand om FEM ungar extra vilket innebär 9 ungar (så pass säker är jag på min matte). Men isåfall ska allt Emelie sätta ned foten. Jupp, det ska hon! Hur som haver så kommer bongården att vara det närmsta kött jag kommer komma under min vistelse i England. Min mage skriker efter kött, men det äter dem fan inte. Den värdelösa englandsaptiten jag har har börjat visa sig allt för mycket. Så inte nog med att jag vill ha medel till att göra kläderna raka, jag vill ha kött också (det låter liiiite grann som att jag möjligtvis kan ha svag järnbrist).

Återigen ett inlägg utan bilder. Mängda tråkigt, jag vet! Men, what can you do?!

Gungeligung!

Om det inte hade varit för att hela huset skakar så hade jag faktiskt trott att en clown eller något (förlåt Sandra, hehe) hade öppnat upp min skalle i natt och satt in ett vindspel, för det här är tammetusan insane. Kan någon vänlig själ ta ner det det förbannade vindspelet, hoppa på det, och om det så behövs, strypa det. Den som tar sig det an får betalat. Jag lovar!  Hur som, så kan det inte vara stabilt byggda hus det här. En vända med tegel, sen fick de vara bra så, tyckte förmodligen byggarna och valde att ta extra lång kaffepaus istället. Dem är inte väl isolerade för den delen heller. Sitter här med, sockar + tjockisar, mjukisbyxor, linne, tröja + tjocktröja, och jag har ändå knottrig kropp. Nästan så att håret på huvudet lyfter sig självt det också. Men tacka vet jag heltäckningsmattan i mitt rum, han gör susen. Eller?! Heltäckningsmatta borde det inte få heta ifall inte väggar och tak är klätt med det as well. Då kanske jag inte hade suttit och knapprat på mitt tangentbord med istappar som substitut för mina fingrar. - Det måste ju vara såhär det engelska vädret egentligen är. Det kanonvädret som varit hittills har nog bara varit rena rama turen. Jag röstar för mer tur åt folket. Eller åtminstonde åt mig.

Undrar hur gamla dem här husen egentligen är?! Eftersom det här området ändå hör till den centrala delen av London, och Londons kärna har funnits sedan urminnes tider så har jag svårt för att tänka mig att det är hus a´ la 1900tal. Utvändigt ser det iaf ut som att det har varit medelklasshus som har fått sig många smällar sedan dem byggdes år 1600, typ.  Ni förstår poängen iaf?! Sen är det högt som fan i tak, och konstig planlösning med en massa skrymslen vrår som aldrig skulle tillåtas av en arkitekt av senare tid. Eller har jag bara förutfattade meningar nu om hur husen såg ut förr? - Kanske det. Men om det skulle vara så att det har varit en arktitekt av senare år så hoppas jag att han inte fick nå fler jobb efter dessa byggen, för det här är då fan ba' halvgjort!

'Halvgjort'.. Jag älskar det svenska språket! Hitta ett enda ord som kan beskriva det på engelska ni. Då ska ni alla få en guldstjärna - det ska jag se till!

Update; Tänk isärskrivning Sandra! Half done = 2 ord.. Det är inte ett sammansatt ord, tyvärr! Finns inget i ett. Kolla vilket lexikon eller språkverktyg du vill - det har jag! ;P Jag skulle väl inte låta mig bli trampad på så lätt inte? hehe

Jag lever.


Kanske inte syns så bra då den igår tappade både färg och form, men det är iaf ett 'm' i hjärtat.

Den här fina stämpeln fick jag igår när jag gick in på nattklubben 'metra'. Den tyckte jag passade perfekt på mig :) Han satt som ett schmäck. Eller jag var tvungen att fråga tjejen som stämplade om en till, så den skulle vara rak och fint placerad, sen satt den som ett schmäck :) Saknar mitt hjärtegull!

Tjejen jag träffade igår var jättetrevlig, föriövrigt så heter hon också Barbara, precis som den andra italienska au pairer jag var ute med - lite roligt tyckte jag! Men dem hade absolut inget gemensamt förutom namnet. Vi pratade på som vi känt varandra ett bra tag. Skönt att få prata av sig lite med någon som faktiskt befinner sig på samma nivå och framför allt i samma land. iaf - vi besökte ett flertal klubbar igår runtom Piccadilly Circus. Svinigt dyrt med både drinkar och inträde och jag vet tyvärr inte om det var så värt det. Eller, jag vet att det inte var värt det. Barbara försvann efter inte allt för länge med en amerikansk kille som hon badly ville få till det med, så jag var mest själv med en hel massa odrägliga killar som, tråkigt nog för deras egen skull, var alldeles för på. Jag var tvungen att säga till vakterna att dem var alldeles för närgågna trots att jag sagt nej upprepade gånger, vilket resulterade i olycka för killarna men det desto färre problem för mig. Så för att sammanfatta det kort; Centrala Londons klubb och nattliv är inte min cup of tea direkt. Jag håller mig till mindre pubar där man åtminstånde för behålla sin integritet, som hela landet England annars verkar vara bra på att beröva en.

..Stämpeln var iaf en utav högpunkterna på kvällen!

God natt

Som sagt..

Näe, det är inte sanning. Nu när jag sliter i garderoben för att ta fram det jag hade tänkt ha på mig ikväll (enda gången jag i förväg vetat vad jag ville ha på mig) så är klänningen sönder. VAD ÄR ODDSEN?! Vad har jag gjort för fel? - Happ.. Vad gör jag då då? Jag skulle ha köpt det där linnet på Urban Outfitters idag.. Varför når inte alla tankar fram till handling för? Ibland hade det varit bra iaf!

Något som iaf får mig på lite bätte humör är att jag sitter och tänker på en utav mina extremt saknade småbröder. Diggar Akon på högsta volym och på min schampoo och balsamflaska står det Pontas ;) Någon som känner sig träffad? Puss på dig!

piss å fy fan!

Sur.  Arg.  Less.  Irriterad.  Förbannad.  - En riktigt bitterfitta är vad jag är just nu!

Ingenting går som det ska. Ingenting! Hela livet är emot mig och framför allt den här förbaskade staden. Hela dagen har varit helt åt fanders. Jag ska aldrig mer träffa människor igen. ALDRIG! Blööö.. Om jag skulle styra över världen skulle den se helt annorlunda ut. Då skulle man för det första inte behöva köpa bussbiljetter från en liten jävla automat som bara lurar en på en jävla massa pengar. För det i sin tur leder till att man inte får någon biljett och alla ens mynt tar slut och då finns det inte längre något hopp. Jag fick inte ens fylla på mitt Oystercard (buss och tunnelbanekort) för att jag bara hade £20 att betala en topup på £5. Så då står man där - Utan biljett, småpengar eller resor på kortet. Mina tunnelbanelinjer har dessutom varit nere hela dagen. Just dem två jag använder. Sablarns, jävla skit!

Men nu måste jag ut! Jag vill inte, jag vill inte, jag ville inte! Jag vill aldrig stöta på mänskliga varelser igen. Dem gör mig bara arg och irriterad (tänkte att jag verkligen måste poängtera det ifall ni missat).

Efter att ha åkt buss i 1 timme (jaa, jag kom med en buss tillslut), gått i 1 timme och 30 min och åkte taxi i 20 min så måste jag  dessutom stressa häcken av mig. Ska nämligen ut ikväll. Måste gå dit jag ska. GÅ!  Det har hela min vistelse här bestått av. Det är det enda dem göra i London. Stackars människor som inte vet något mer och bättre om världens färdmedel.

Detta var cirkus en hundradel av mina missöden idag, så jag har rätt till att vara riktigt less. Just so you know!

Hela poängen med detta var att säga; BOSÄTT ER  ALDRIG TILL LONDON! huuuga..

..Sverige, Sverige älskade land!

Påväg att bli en bokmal?

Nu är det bokat och klart! :D Yeeeey vad jag längtar! hoppas tiden går dunderfort bara så jag kan få mig lite kärlek snart - för det är klart ensamt här borta. Se bara på kvällen ikväll?! Har inte haft allt för mycket kontakt med omvärlden. Den har mest bestått av tvätt och att rita. Fast det är grymt härligt att få ut lite av sin kreativa sida, det har jag saknar ENROMT! Så det ska jag inte klaga på. Gud vad jag saknar min pyssellåda jag har där hemma :)) Eller låda och låda, pysselgarderob är nog det rätta ordet ;P

Imorgon iaf så blir det nog en sväng runt centrala! - Fick ju så jäkla härlig lön den här veckan, så jag känner att ett par skor eller två ska jag allt kunna unna mig ;P Sen kanske det blir utgång med en italiensk au pair - får be till gud att hon inte är lika tööör som den förra!

Mina ögon håller på att falla ihop, men jag ska allt plåga mig själv ett tag till. Måste nämligen läsa ut bok nr. 2 sedan jag kom hit till England. Den är ju bara för bra :) Hela Denise Rudbergs serie rekomenderas starkt! Så roligt när man får följa dem olika karaktärerna men under andra perspektiv från bok till bok. - Aaop, så det ska jag göra nu :) God natt!

Jag skänker en tanke!

Goddagens goddag! :)

Hur står där till?! Här står det till så bra som det möjligt skulle kunna göra när jag är ute på vift i världen solo allén. Solen skiner på för fullt utanför fönstret, jag har skön musik som sprudlar ur högtalarna och det är inte en enda själ i huset utom jag själv som sitter uppe på min säng och knaprar cashewnötter som att livet inte skulle bestå av något annat. Jag börjar inte förrän kl 16 idag heller, det är skönt! :) Ska snart ge mig ut i solen på ännu en shoppingrunda hade jag tänkt! Det kan aldrig slå fel - ooonej! Hade tänkt att söka mig in mot en annan shoppinglane som jag vet ska finnas här i Balham, men då är det bara den svåra och kanske den viktigaste frågan av dem alla kvar; vart? Det har jag faktiskt ingen aning om, men jag vet att jag har varit där. Käkade lunch där någonstans andra dagen jag var här, men det var inte så att jag uppmärksammade vägen dit. Det borde jag kanske ha gjort. ;P Äh, what the heck, det här kan bli ett spännande äventyr, vi får se det så, haha!

Jag fick världens ångest över livet när jag läste en artikel i tidningen i morse om hur den tragiska skidolyckan slutade som skådespelerskan Natasha Richardson var med om för två dagar sedan. På två dagar ändrades hennes familjs tillvaro drastiskt då dem insåg att hon inte skulle överleva, det fanns ingen anledning att dra ut på hennes lidande med en operation, så efter ett dygn på sjukhus valde dem att stänga av hennes respirator. Jag förstår  verkligen inte hur livet kan vända sådär totalt och så tvärt. Jag vill inte förstå. Jag kan inte ens tänka mig in i situationen av att förlora någon som alltid stått mig nära,  en person som har funnits med hela mitt liv, en person jag älskar Jag får panik bara jag snuddar vid tanken. Direkt efter jag läst artikeln var jag tvungen att greppa telefonen och ringa Mikael. Så länge jag får höra antingen hans eller någon annan näras röst så känns världen trygg. All övrig tid tänker jag alldeles för mycket på vad som kan hända. Jag hatar det, det får en att må uruselt, speciellt med tanke på att jag inte kan vara på plats inom några minuter eftersom jag är i ett helt annat land. Men jag antar att man inte kan sluta leva livet i tankar om vad som kan hända. Jag hyllar istället livet och tränger bort alla dåliga tankar. Dem är ändå inte till någon nytta.

Serious shopping!

Kofta x 2. Sockor x 7. Trosor x 2. Klänning x 2. Strumpbyxor x 2. Halsband. Armband. Bikini. Ring. Skor.
=  £64,5  = cirkus 780 kr

Idag har jag gjort some serious shopping. Pengarna har bara flaxat iväg. Men vad gör väl det? Det var ju faktiskt en billig peng för allt jag köpt och jag hade ju faktiskt lagt undan en massa pengar för att just kunna shoppa och leva livet här borta :) Hääärligt! Och hör och häpna; Emelie har inte köpt ett enda svart plagg idag :O Är ni alla chockade? Det är då jag iaf.. ;P Men det kan ju bero på att det faktiskt är sommar här :) Då vill man ha färg som matchar dem brunbrända benen jag har beställt. Dem ska nog komma inom någon vecka eller så - hoppas på det iaf!

                         

                        

Alla färger är ju helt sinnessjukt missvisande och plaggen blir ju som vanligt skitfula när dem hänger rakt upp och ned sådär, MEN, bättre såhär än ingenting kände jag :) Finns säkert någon själ som är intresserad ;P

Har även gjort some serious strykning idag. Har stått i 2,5 jävla timmar och jag blev likt förbannat inte klar. När man ska börja stryka pyjamasklänningar och kökshanddukar, då har det fan gått för långt! Det gör dem baaaara för att, BARA! Sen byter dem sängkläder i minst en säng varje dag - även det BARA för att! Jaja, life is a bitch!

..Tänka sig att jag faktiskt hittade hem från centrala alldeles själv ;)

Nu ska jag sova! :) God natt

Time för Centrala!

God morgon världen! :)

Idag är det perfekt shoppingväder känner jag. Bara för det måste jag ge mig in till centrala. Men hur i tusan ska det gå på egen hand? :O Det blir ju Oxford street - det är det enda stället jag vet hur jag tar mig till och från. Så nej Mamma, det blir inte Harrods idag heller ;P Och inte heller Madame Tussauds. Appro på Madame Tussauds, det kostar £25 att gå in där.. typ 300 spänn! Fy satan vad cash dem ska få in på bara en dag alltså. Sanslöst!

Kate frågade nu såhär på morgonkvisten om det var okej att hon tog dem till skolan istället för att jag skulle göra det idag - "are you OK with that, Emelie? Or you could come with us if you want to?!" - Näääe, tack, jag tror det är bra som det är. Men ha så kul utan mig, jag ska försöka ha det utan er iaf, hehe!

Nu måste jag springa till tunnelbanan och ta första bästa tåg - jag är tammefan nervös!

Hejs! :)


älskade du!



Trots att hon förtjänar att få en hel bok skriven åt hennes vägnar så ska jag bara skriva några rader och önska grattis på födelsedagen till världens bästa! En utav världens största kärlekskällor tror jag minsann att hon är :) Grattis på 21årsdagen älskade syster. Du är bättre än du någonsin kan förstå. Du ger mig så mycket poistiv glädje och energi så det finns inte. Så mycket lycka och kärlek jag känner när jag tänker på dig, det går nog inte att beskriva. Hoppas du har en helt underbar dag - du förtjänar det allra bästa!

Tusen miljoners miljarders pussar och kramar på dig, jag saknar dig helt otroligt mycket. Längtar tills jag får träffa dig igen! Du är en stor del av mig som jag, framför allt nu när jag befinner mig på flera hundra mils avstånd, känner att jag absolut inte kan leva utan. Du är bäst!

Känns helkonstigt att inte vara med och fira din födelsedag som jag har gjort dem tidigare 19 åren, men jag antar att vi blir äldre allihopen och väljer att leva våra liv på olika sätt. Men du betyder inte mindre för det :)

Grattis önskar lillasyster i England!

..för idag är det väl ändå den 17e? ;)

Blöö

Nu är den stackars städerskan här igen. Det känns som att det var 3 dagar sen senast, men det är alltså hunnit gå hela 7 dagar. Helt otroligt! Men med tanke på alla oreda som är här så skulle hon behöva vara här 7 dagar i veckan. Innan jag kom hit så sa Kate att dem iaf hade städerska 5 dagar i veckan, men det var BULLSHIT! Dem trodde inte att jag skulle märka det eller? Speciellt inte med tanke på att det är mig dem sätter på all städning efter barnen?! Barnen vet inte hur man städar undan något. Dem vet inte vad det är för något. När jag frågar om dem kan plocka undan efter sig själva så blir det är jäkla tjohej. - Nähe, och vem hade du tänkt skulle plocka bort efter dig då? - Eeeeh, du eller mamma såklart! - Också får man onda ögat av mamman, då äre ju bara att göra som barnen säger då. Tragiskt!

I övrigt så har kidsen ett egen bollhav här hemma. Ett bollhav som dem aldrig någonsin leker i utan det finns bara för att. Som med alla andra deras leksaker. Dem får ju ändå nya varenda dag, så varför skulle dem behöva visa någon uppskattning för dem saker som dem faktiskt redan har? Det finns säker en miljard grejer i deras rum som dem aldrig ens vet finns där inne. - Jag tycker det är sååå fel det bara kan bli!

Deras mormor kom iaf just förbi en sväng. Pratar på och är rolig som vanligt. Hon är en trevlig dam :) Henne skulle jag vilja bo hos istället. He sku va nåt!

Näe, nu ska jag nog stryka, sen väcka plutten, byta blöja och ge honom lite mjölk. Sen sååe borde Kate vara på ingående om en timme eller två :) SKÖNT!!

Hejs

Det som inte dödar härdar!

Tredje veckan är jag alltså inne på nu. Cirkus 19 veckor kvar då?! Det låter ju som en fjärt i rymden, men det är hiskeligt mycket mer än så. Det är nästan 5 månader. Five fucking jäkla months. Det kommer ju inte att gå så fort, inte såsom jag vantrivs. Eller? Kommer det bli bättre mån tro? Jag hoppas verkligen, verkligen, verkligen det. Sammanlagt 6 månader av mitt liv jag ska spendera här, jag vill verkligen kunna hålla ut dem sketna månaderna. Tragiskt att jag ens ska behöva använda dem orden, 'hålla ut'.. Det borde vara 6 månader av lycka och välmående - är jag onormal? Näe, jag tror hellre att det är den här familjen som är onormal. Eller det kanske är England som är onormalt gentemot SVEA rike? Kanske tvärtom? Jag vet iaf inte om jag tycker det är så normalt att självmant kasta sig in i en helt främmande familj för att ta del  av deras vardag.  Fast vad är egenlitgen normalt och onormalt? Rubbat, kanske är ordet jag söker?!

Idag har jag och pappa Dan levt i framtiden. Vi levde morgondagen idag. Vi tyckte ovetandes att det kändes som en bra idé! Jag gick och droppade Maisie på dagis klockan 9.15 i vanlig tisdagsordning och pappan skickade med gymnastikkläder till Paddy 6 år i vanlig sporttisdagsordning. Inte konstig att fröknarna kikade lite konstigt på mig när jag lämande Maisie kl 9.15 istället för 12 i vanlig måndagsordning, och inte konstigt att Paddy sa till pappa Dan imorse att han inte skulle behöva några gymnastikkläder. 'Åhåjo, unge man, du ska visst vara med på gymnastiken".. Det var inte förrän jag fick ett svar på födelsedagssmset jag skickade till världens bästa Sandra som jag insåg att vi var en dag före alla andra. En jävla tur att jag skickade smset däremot, annars skulle dem två äldsta ha suttit på skolan fram till kl 19.30 ikväll. Det hade nog inte varit så uppskattat. ;P Så jag fick lite panik och ringde Dan i alla hast - han kunde fan inte andas av all skratt.

Btw så har jag varit själv med kidsen idag, fram till typ kl 19.. GOSH! jag är heeeelt slut! Skulle kunna somna bums. Frukost, klä alla till skolan, ut med alla ur huset, lämna på olika skolor och dagis, hem med minstingen, lunch, ut i parken, hämta på dagis, mellanmål, hämta på skolan, måste ta med dem minsta överallt, hem, alla barn till lekparken, alla barn hem, laga middag till alla barn, städa efter alla barn, byta 1000 blöjor, bada minsta pluttarna, vänta tills Dan kom hem. Jag är helt knäckt! Hur har du överlevt mamma?

Vädret har iaf varit heeeelt underbart här idag :) Svensk sommar är det enda jag har gått och tänkt på (förutom att jag skulle ha skippat strumpbyxorna i denna värme). Allt blomstar så fint! Fast jag kan tyvärr inte säga att det doftar sommar. Här doftar inget annat än hundskit. Speciellt efter att det regnat, och av någon konstig anledning regnar det mkt i detta land vilket resulterar i förödande odörer. Doggywee - The fragrance of London

Nu ska jag fortsätta tjattra vidare lite på skype fram tills dess att jag somnar. Såååe, med andra ord så får vi se om jag ens hinner börja ett samtal! ;P

Nattinattinattnatt!


(inte det snyggaste men ni förstår konceptet! ;))

Jag dör av hemlängtan!

Jag saknar doften av hemma - mitt och Mikaels hem. Jag saknar att somna på natten omslingrad med den jag älskar. Jag saknar att på morgonen få vakna brevid den som får mig att må som bäst. Jag saknar alla morgonpussar Mikael tar sig tid till att ge mig hur sen till jobbet han än må vara. Jag saknar att inte ha min älskade familj på gångavstånd (även om man allt för sällan går för det). Jag saknar att kunna kliva upp och äta frukost ur min egen kyl - frossa i norrmejeriers mellanmjölk och youghurt. Jag saknar att gå in i min walk-in-closet för att ta fram dagens kläder. Jag saknar att flera gånger i veckan stressa iväg till ett jobb där jag faktiskt trivs och tycker om mina arbetskamrater. Jag saknar alla kvällar the golden quatret vanligtivs brukar umgås på. Jag saknar att laga mat tillsammans med min älskling - bara att få duka bordet tillsammans är något man underskattar!. Jag saknar att kunna använda krydda i maten. Jag saknar att kunna torka mina kläder i ett torkrum. Jag saknar att tända hundratals ljus omrking mig när vardagen känns alldeles för trist. Jag saknar att vilken som helst tid på dygnet kunna stå hur länge jag vill i min egen dusch, kanske klippa tånaglarna i 20 min om jag skulle vilja det. Jag saknar att faktiskt kunna helslöa en kväll framför tv i brist på ork för några kraftansträgningar. Jag saknar att kunna vika mig av skratt - eller ens att få sig ett gott skratt. Jag saknar den svenska telefontaxan. Jag saknar att få hålla MIkael i handen dag som natt. Jag saknar det svenska språket och framför allt den norrländska/umeanska dialekten. Jag saknar mina och Mikaels sista-minuten-handlingar vi ständigt gör på Maxi. Jag saknar att inte ha stenkoll på varenda lite vrå i staden där jag bor. Jag saknar falukorv och köttbullar. Jag saknar den tiden då jag knappt visste vad baked beans var för något. Jag saknar till och med mina fina kökshanddukar som jag själv valt med omsorg. Jag saknar att kunna lyssna på musik dygnet runt. Jag saknar att kunna vara mig själv. Jag saknar allt som är hemmavant.

Jag saknar allt som finns samlat i underbara Umeå. Jag trodde aldrig jag skulle säga det men, Umeå är mer än bra! Om jag inte redan visste det innan så vet jag minsann nu hur mkt jag verkligen uppskattar min vardag på hemmaplan.

Gårdagskvällen!

Igår gick jag, utan att överdriva, en mil i killer heels. Mina fötter är bokstavligen döda idag. Det gör ont att gå i trapppor, för då måste jag ju faktiskt räta ut fötterna som på senaste intagit en mer ihopskrumpen form. Båda mina apostlahästar har fastnat i formen av en 10 centimers klacksko - det är inte skönt! Dem båda skriker åt mig att dem vill ha ett slut på det hela. Aldrig mer komma tillbaka. Antingen ny ägare eller ge upp för gott. Tillbaka skriker jag till dem att de är två odugliga apostlahästar som mer än gärna får lämna mig. Jag är ju ändå ensam på den ö jag sitter, och ett par fötter hit eller dit gör väl ingen skillnad? Jag har dessutom just spräckt dem fetaste blåsorna i världen som under gårkvällen bildades på mina småtår. Så jag har numera en halv liter oidentifierbar vätska till salu om det är någon som skulle vara intresserad. Jag har ont. Och jag tar självfallet tillbaka allt jag sa igår om att skavsår gör mig glad. Det måste däremot ha varit alkoholen som talade. Vems påhitt är det för den delen att alkohol ska säljas billigt i just London? Dumheter! Inte konstigt att alla vill bjuda på drinkar när det dem erbjuder sig att bjuda på praktiskt taget är gratis. Något som däremot inte är billigt är taxi, men jag hade turen att hitta en riktigt hyvens taxichaffis igår efter att jag lämnat mitt ohyggligt tråkiga sällskap. Han stannade taxametern på £9,60 då han insåg att jag förvirrat mig helt. Annars skulle det hela kunna sluta riktigt dyrt. Tack för det - du fick mig att inte tappa hoppet helt om mänskligheten. Gårkvällen är inte mer nämnvärd än så. Nu vet ni att jag överlevde kvällen iaf. Det var iaf roligt att få vara tillfixad igår. Det har det inte blivit mkt av nu på slutet. Mer tillfix åt mänskligheten, tack! Inte så att man nödvändigtvis dolar på med smink och hår på mornarna då det enda dagen kommer bestå av är att byta bajsblöjor.


För i övrigt så har Dan och barnen kommit hem igen. Det märks mer än väl. Det märks att han aldrig har tagit hand om barnen själv förut. Han vet inte ens vad barnen brukar äta för mat så han gjorde det enkelt för sig och köpte färdigrätter. Han trodde knappt att 1åringen kunde tugga sin mat, så han ville ge honom flytande föda innan jag sa att han kan äta det alla andra äter. Kidsen grinar så mkt så det verkar inte som att livet skulle gå ut på något annat. Varför gör jag det här?

Finns nog inte så mkt mer att tillägga om min tllfälliga tillvaro mer än att den är allt annat än vad jag önskar att den var, tyvärr!

Over and out!

Skavsår gör mig glad!

Skavsårssäsongen har ääääntligen börjat! Har gjort årets första omplåstingar av fötterna då dem fick ta stryk av att använda sommarskor en hel dag. Om man vill va fin få man lida pin. Skavsår är tecken på att sommaren här, och det gör mig glad! :)

Såååe, för att ta seden dit jag numera är kommen så sitter jag här med min 50 kronors kvarting (Vad är det för jäkla tjat om att England är dyrt? Pyttsan!) och 'förfesten' har redan börat. Känns helskumt, men herrejisses vad jag är pepp :) Ska lämna huset om två timmar för att möta upp Barbara (inte av den uppblåsbara sorten), en italiensk au pair som bor här i krokarna. Sen beger vi oss tillsammans in till centrala för att festa lös en hel natt och förmodligen även in på morgontimmarna. Ska bli grymt kul! :)

Hela dagen har jag haft huset för mig själv och har det enda fram till imorgon eftermiddag, så hela huset ekar med massa peppmusik nu när jag äntligen har fått igång mitt Itunes. Ingen är lyckligare än mig för tillfället. Att musik verkligen kan ge sånna lyckorus! Helt euforisk blir jag, och nej, det är inte för att alkoholen har börjat kicka in. Jag bara blir sån :)

Så nu ska jag börja slita i garderoben och göra något av mitt för tillfället okontrollerbara pudelkrull - av den sort som sitter på huvudet, that is!

Trevlig kväller allihopen :)

Rött indeed!



Idag har England haft 'Red Nose Day" - alla har sett ut som clowner (Sandrull skulle ha hoppat från Londonbron). Föräldrarna stormar runt och köper hundratals röda näsor som deras barn sedan får använda en hel dag på skolan. I detta fall så tvingade även Kate på dem rött hår. Fiiiint se nanting! Eller vad tycker du? Alla intäckter rörande försäljning och bidrag denna dag går iaf till bättre behövande barn. Det tycker jag är bra :) Det behöver inte alltid vara bara för att. - Som kanelbullens dag ni vet, den finns bara för 'att'.



Dagens Primarkinköp var däremot bara för att - bara för att det var så billigt kanske man även kan säga. Gosh, vad jävla många väskor jag kommer behöva med mig hem (stackars mig som måste släpa hem en massa shoppng alltså). Shopping är farligt. Det känns bra till en början, men sen inser man ju hur skadligt det är för själen. Fatta vilket fett sparkonto man hade kunnat ha ifall man lagt undan alla pengar, och då menar jag verkligen vartenda sketet litet korvöre, man någonsin har lagt på onödiga inköp? - "Men jag kan behöva en sån här någon gång och den kostar ju faktiskt mindre än en ynka liten hundring"..

Som ni märker så blev det ingen utgång ikväll. Laura skulle vara barnvakt. Men lika gla för det är ja, meeeen gladast är nog mamma! Inte sant?! Får dock ta igen det imorgon. Då blir det högklackat, smycken, smink, fixat hår, kjol och en partytopp! Det var länge sen. Blir nästan exalterad likt ett barn natten innan julafton. Gud vad det är en härlig känsla :))

God natt mina raringar! ♥


India..

Tänkte bara slaffsa ihop något nu innan jag ska börja med strykningen (blööö)..

Har tagit en Indien tur och retur på tre timmar idag, haha! Har nämligen varit in till Tooting, den indiska delen av London. Helt sinnessjukt att det verkligen finns magiska linjer i en storstad som denna, vilka gör att så fort du passerat dem så kliver du in i en helt ny värld. Det är fascinerande mina vänner! Satt på bussen också poff - India, here I am! Allt var verkligen indiskt. Indisk klädbutiker, indiska marknader, indiska matbutiker/restauranger, indiska skolor.. Jag väntade bara på att en åsna skulle dyka upp bärandes på ett ok fullt av vatten. Ni ser bilden framför er right?! Sen mitt upp i allt så kommer plötsligt Primark upp. Vem blir då inte lyckligast i världen? Jo, jag! £13 fattigare (ca 150 kr) men 2 par skor rikare, 12 par örhängen, 1 skärp, 2 ringar och lite hårgrejs senare så var jag nöjd. Då väntade bussen på mig in till Balham. - Skor kommer att bli min död!

Jag vet inte om det blir ngt pubbande ikväll eftersom Laura kanske skulle sitta barnvakt. Men hoppas kan man ju göra! Annars gjorde jag mig en hel massa besvär i onödan inne på Waitrose då jag köpte alkoholhaltig dryck (även kallat sprit) med mitt svenska ID-kort.. Gosh! Får komma ihåg att ta med mig passet nästa gång.. Att det ska bli så mkt krux alltså!

Får se ifall det blir någon utgång ikväll, annars sitter jag nog här uppe på mitt rum å tråkar i min ensamhet istället (då skulle allt mamma må bra va! ;P) But we'll see about that :) Annars får jag önska en trevlig fredag och en underbar helg till er alla! KRAM



Fredag!

Såååe, nu är jag alltså officiellt bäst på datorer. Min msn fungear och vem fick det att funka? - Moi! Varken Micke, Tobbe eller Mattias har kunnat lista ut vad problemet var, MEN, Emelie fixade det själv såklart! ;) Varför besvärade jag dem ens? Haha  ;P

Idag ska jag nog kila iväg och göra några onödiga inköp (det är dem som är roligast)! Kika in en sväng på Tickled pink ska jag göra också :)) Med mig ska en tysk tjej - Laura! spännande.. Vi ska även ut en sväng på någon närliggande pub ikväll för att ta en drink eller två. Kan bli mysigt :) Hoppas jag iaf! Och imorgon ska jag träffa en italiensk tjej för att åka in till the big L och parta lös lite! Häärligt.. Men jag kommer ju att komma in som mest i parystämning när allt stänger. Här i England börjar man parta när svenskarna vanligtvis börjar förfesta (om ens). Redan vid kl 5 börjar förfesten i England och klockan 8 är alla ute. Så har man på sig fram till kl 1 då alla pubbar och clubbar stänger. Knas? - I know! Men men, man får ta seden dit man kommer, right?

Hörs lite senare idag!
Hejs på er godingar :)



 

Datageni eller vad?

Hej jag heter Emelie och jag är nog kanske bäst i världen. Eller nästan! Har lyckats få igång både photoshop OCH Itunes :D Men inte msn.. Men när jag får igång det så kommer jag garanterat att vara bäst i världen. Bara en tidsfråga! - Ville bara göra alla uppmärksamma ;)

Och nu kom älsklingen in på skype! :) - Det gör mig extra glad :)

God natt allesammans! Hörs imorgon.. ♥

12/3 09 - he gå fort!

Guuuud vad skönt det var med sovmorgon imorse. Det behövdes vill jag lova. Att man kan bli så utmattad av att vara uppi kidsen hela dagarna?! Fast det kan ju bero på att jag sliter som ett djur medan det enda mamman gör om dagarna är att laga middag. Men hur svårt är det att koka lite potatis + broccoli och slänga upp lite baked beans på en tallrik? Krävs inte så extrema matkunskaper för att klara det. Maisie skulle klara det lika bra som hon, tammetusan! Och till det så blir det vatten. Inte heller så avancerat att hälla upp i några glas. Appro på vattnet så blir man typ mer uttorkad av att dricka vattnet från kranen här, det måste ju vara ett ton klor i det eller något. Evian it is :) Och appro på glas. Den äldsta av dem (7år) hon kan inte ens ta ett glas vatten själv?! Hallå, vad det är det för något? Borde man inte kunna det? Utan sitter jag i vardagsrummet, hon i köket också blir hon törstig så går hon in till mig och frågar om jag kan ge henne ett glas vatten? But whyyy? Varken hon eller den näst äldsta (6 år) kan inte heller bara sina egna väskor varken till eller från skolan. Dem bara slänger väskan till mig och sen springer dem iväg, när exakt alla andra barn på hela skolan utan ett pip bär sina egna väskor. Mamman ser det som en självklarhet att barnen inte ska behöva bära dem själv. Men man kan ju fråga sig om många av hennes idéer inte är en hel massa björntjänster hon egentligen gör barnen? Varför ska man liksom spola efter man skitit, kunna ta ett glas vatten själv, bära sina egna väskor, hålla undan efter sig själv,  visa hänsyn och respekt till andra, och varför ska man ge barnen godis heeela tiden bara för att försöka få dem dit man vill.. aa, listan kan göras lång! Men hon har ingen kontroll iaf.. INGEN som helst!

Mamman åker imorgonbitti. Hon har skrvit en lååång lista (både till mig och pappan) på saker som ska göras. Hon verkar ha bytt arbetstider på mig också, något som jag själv inte hade en aning om. Till mig har hon sagt cirkus kl 18 - 18.30 men på detta papper har hon skrivit 19.30. Tackar tackar - DÅ VET JAG KÄR****!! - Märks det att hon håller på ta livet av mig eller? Jag får krupp..

Iaf Sanne! Jag har just käkat en sån där cyrlywurly som du tjatat om så länge, men vad var det med dem? Efter en tugga slängde jag min, haha! Inte så mummig.. Ville du kanske att jag skulle ha sparat den till dig? ;) Näe tacka vet jag vanlig dumle (inte för att jag egentligen tycker om dumle, utan bara för att det är svenskt!).

Sitter och njuter av världens bästa radiokanal nu iaf (trot eller ej men den däremot är så londoniansk den kan bli) - Londons Heart. Spelar bara bra musik! Jag blir som lite känslosam när jag sitter här i ensammen i mitt rum och lyssnar på massa kärleksförklaringar och problem. Jag vill pussa på min Mikael :( NU!! Hela jag sken iaf upp när jag såg att det kommit ett brev från min kära älskade :) Tack för det min pussis!!

Näe, men om man skulle tagit sig i kragen då och börja stryka lite och göra det i 1,5 timme framåt.. I'm soooo lucky! - Men jag har ju iaf min trogne vän Londons Heart i min närhet (skit-itunes vill inte heller fungera - blöööö!)

Nu börjar dem spela Pink - Who knew. Vem känner sig träffad? ;) Nu vill jag bara hem! Puss på dig min fantastiska nubbesillskamrat!

En dag i centrala

Hoola Bandoola!!

Dagen idag har varit rätt så innehållsrik må jag säga. Det har varit en bra dag idag! :) Den har innehållit shopping på Oxfordstreet, en titt på Big Ben, en sväng förbi Buckingham Palace, ansiktsmålningar och en hel massa sång! Så nu är jag ganska så nöjd och känner att jag skulle vilja knoppa. Men först ska jag prata med min älskade babe som alldeles strax bör vara på ingående. Utan att alls ha pratat med honom på lång tid gör att jag inte sover bra  så det är ju hopplöst att ens försöka. Han får mig att må bra helt enkelt :)

Idag har jag gjort en miss. Jag som är så kameratokig och som egentligen har  my preciouse fastklistrad i mina händer har INTE tagit kort idag.. :O Vad händer å fötter? Stor miss av mig, men I guess att det kommer fler chanser, jag är ju som bosatt i staden.

Mer än så orkar jag tyvärr inte babbla på idag (vad händer där, jag brukar ju skriva en ny självbiografi varje gång jag sätter mig på bloggen? Mig som det fan knappt går att få tyst på). Istället visar jag lite bilder av bland annat mina inköp och på tigern som varit på besök här idag - mkt skräckinjagande sådan!



Se så jämnt och fint det blir när man ska måla en ivrig 3åring som inte vet vad att sitta still är för något - "I want to go and have a look in the mirror. I do it veeery fast!" - Fram och tillbaks, fram och tillbaks! Gölligöll!!



Detta var mina inköp på Primark. HELT sanslös butik!! :O Inget var på REA, men ändå så kostade allt på bilden ca 120 kr. Hur insane är inte det? Jag förstår att varenda människa som är och shoppar i London om dagarna har minst en proppsmockad påse från Primark. Dem vita skorna kostade £1,90 = cirkus 25 kr.. Det tycker jag var ett lagomt pris! :)



Mark & Spencer! Englands motsvarighet till Åhlens, typ! Fina kläder, lite dyrare, lite bättre kvalli! Var ju tvungen att kompensera för att ha shoppat så billigt på Primark. ;P

Sen  blev det lite smycken på Topshop! Nöjde mig så för idag :) Men det var en sjukt läcker butik här i London iaf. Det var tre våningar där vardera var lika stor som yxikaxiicamaxi. Inuti hade dem ett sk. topshop-café, godisavdelning, personliga stylister och en hörna för manikyr. Läckert tyckte jag :)

That's it! Nu ska jag prata några minuter med min älskling sen ska jag sova en god natts sömn och inte vakna förrän halv 11 imorgon. För någon har visst sovmorgon imorgon!! :))

God natt :)


Nu händer det allt grejer!

Pjuuh! Ännu en dag i London avklarad. Det tar på krafterna måste jag säga. Speciellt när jag jobbar fler timmar än vad jag egentligen ska. Varje dag frågar hon ifall jag skulle kunna tänka mig att börja jobba typ en timme tidigare än vad som  är tänkt, och att jag då självklart ska få sluta en timme tidigare itsället. Jo jävlar! 'VI har ju inte hållt vad vi har lovat hittills så varför skulle vi göra det nu för'? Även idag har jag jobbat cirkus 3 timmar mer än vad jag borde ha gjort.. Frågan är ju om jag kommer att få extra betalt eller ifall hon nöjer sig med att säga 'tack' i slutet av dagen när jag slänger in handduken. Lär ju visa sig på fredag I guess.. Men det skulle ju sitta fint med lite extra klirr i kassan för på lördag så blir det utgång :D djeeeees! Sjukt kul att få komma ut ur huset, klä upp sig, träffa nya människor, få vara sig själv ett tag och bara slappna av. Flera timmar i sträck dessutom! Efterlängtat nanting :)

Men redan imorgon händer det grejer. Ska nämligen in mot centrum och beta av lite Oxfordstreet och Soho! NICE :D Kanske (mest troligt) att jag hittar något nytt till helgen också - skulle inte vara helt fel ;) Om jag redan har hittat massa snygga kläder i 'utkanten' (utanför centrum) av London så vågar jag knappt tänka på hur fort pengarna kommer att ryka imorgon.. Farligt!! Dessutom har jag råkat bryta av en bit av mitt visakort (jag är inte själv förvånad över min egen klumpighet). Såååe, det vore ju fan om hon skjuter upp betalningen den här helgen as well.. Förra gången var jag nämligen tvungen att påminna henne två ggr.. Det ska man inte behöva göra - skämmes! ..Fast iofs så åker ju hon bort på torsdag, så det blir av Dan jag får lönen denna vecka. Känns mer pålitligt måste jag säga! :) Och han har dessutom varit snäll att tagit ledigt på fredag så att jag inte blir överöst redan andra veckan. Tack för det! Han är sååå mkt lättare att ha och göra med än vad mamman är. Han är riktigt trevlig faktiskt och har en helt annan ton mot barnen. Jag tror inte ens att han vet vad som egentligen förrsigår här hemma när han är och jobbar. Dem är inte en så sammansvetsad familj om man säger så. Tråkigt!

Mitt älskade, dunderunderbara ♥ har iaf fått ledigt för att komma och hälsa på mig under påsk! :D Gud vad härligt! Eftersom familjen är i Norge då så kommer vi att ha hela huset för oss själva :) Kommer att bli helt underbart. Jisses vad jag saknar dig älskling! Utan dig är jag trots allt bara halv, och det känns må jag säga.. Du är bäst :)

Det här måste ju vara det mest positiva inlägget jag har skrivit på länge! ;P Haha.. London kanske är på uppsving, vad vet jag?! :) Bara för att det inte ska bli för positivt (kan vi ju faktiskt inte tillåta) så ska jag slänga in en bild som ser heldyster ut. Men det är ett jämarns fint träd jag har lyckats knäppa :)

(woopsie, blev lite stort, men jag orkar inte ladda om, ni får allt nöja er så!)

God natt och sov gott alla rarisar! :) Puss på er alla!

Sedär!

Holy macaroni! Nu på morgonkvisten såhär fick jag sluta 8.40.. Jag som aldrig ens har fått sluta i tid förut. Men det kan ju bero på att jag utan att hon behövde fråga ställde upp på att jobba 3 timmar extra igår med en massa bajs och spytvättning. (Ljuva livet, va!? Jag vet att ni är avundsjuka.. Ni vågar bara inte erkänna det!) Det går nämligen magssjuka här. Lillplutten spyr mest hela tiden och i natt har han haft 40 graders feber. Stackars lillen! Och ändå ska mamman envisas med att dra med honom överallt. Varför är jag ens här liksom? Igår när äldsta killen skulle till talpedagogen (hör knappt vad han säger) så envisades hon med att pluppen skulle med. Utan jacka, utan mössa, utan någonting drog hon med honom. På plats så spydda han ju ner allt inklusive henne. Vad hade hon trott? Sen fick jag torka spyan från honom. Fick torka och tvätta spya mest hela dagen igår. Kände mig måttligt äcklig när dagen var slut trots tonvis med handsprit. Det blev en låååång dusch!

Sååe, vad händer idag då? Jag har ingen aning om vad som händer idag. Idag känns det som att det kommer bli en lång och tråkig dag. Men jag pratade med en italiensk au pair igår. Hoppas på en träff inom en snar framtid så att mina tråkiga dagar framöver är räknade! ..Vi får alltså se vad som händer idag, men jag skulle inte räkna med ngt storslaget... Tyvärr!


Här blomstrar det utomhus! Det är iaf härligt :)

Tickled Pink

För någon dag sedan sa jag att jag hade hittat en ny favoritbutik.. Men får jag ändra mig? För IDAG har jag faktiskt hittat en ny favoritbutik. No question about it! Eller shop kanske man kan kalla det? Då kanske jag kan få behålla Oliver Bonas som favoritbutik och så kan Tickled Pink få bli min nya favoritshop - Det låter bra! :) VÄRLDENS finaste grejer. Det är en sån här 'shop' som jag alltid har drömt om. Och nu har jag hittat den. Bara ett stenkast ifrån mig :D Jag är lycklig! Sagt det förr och jag säger det igen, det är synd att man inte kan ta hem så mkt, annars skulle jag vara helt pank nu och ha looooads med grejer i rummet. Eller det kanske gör det till en bra sak? Hur som helst.. En sån här shop vill jag äga när jag blir stor :))


Pyssel :) Alla som tror att Emelie tycker om att pyssla räcker upp en hand! - Själv räcker jag upp två!
Och i kassen så gömmer sig en present, eller två faktiskt  :) Dock inte till Sandrull.. På rikt!



Bilden gör det absolut inte rättvisa men, detta är kanske det snyggaste armbandet jag sett/ägt i hela mitt liv! :) Helt sinnessjukt fina smycken dem hade där. Sen sålde dem även pilgrim - tanten som skapade pilgrim måste ha fett med stålar! Haha, gud vad töntigt det där lät. Men ack så sant! Guuuuud, jag har så mkt ångest för dem stackars små sakerna jag lämna kvar ensamma och fina i butiken. Innan jag kommer hem ska jag nog se till att ha köpt allt som finns där inne, då slipper jag ångesten för att lämna något bakom mig, tänkte jag! Det låter väl rättvist för båda delarna? Vi kan vara ensamma tillsammans :D

Måste dit snart igen! :)  (läs; imorgonbitti ska jag hänga på låset när det öppnar- inget skämt!)

Inte mer än en vanlig Svensson..

Av någon konstig anledning så slutar jag alltid upp vid datorn istället för att göra något vettigt av min tid. Tragiskt - I know!

Anyway.. Nu innan jag ska bege mig ut själv på okänd mark så satt jag och kollade i boken 'TimeOut - London for Londoners', där står allt man behöver veta om London och alla dess förorter. I boken finner man statistik och lite av varje. Såååe, jag kikade just in statistiken och blev förundrar över lönen dem ligger på i snitt i området där jag bor. Dem får som kanske känt lön en gång i veckan istället för månadsvis som vi svenskar är vana vid. Snittet ligger på £532, och omvandlar vi det till svensk valuta blir det cirkus 6500, tar vi sen det ggr 4 blir det alltså cirkus 26000 i mån = 312 000 om året.. Före taxes å allt! Det är absolut inte så extrem lön. Sen när jag pratade med mamman härom dagen angående ifall det är vanligast att köpa eller hyra bostad i Sverige och bla bla bla.. Vi kom iaf in på England och hur mkt man måste lägga i handpenning på ett hus i exempelvis området vi bor i, och hon sa kring £70 000 vilket motsvarar ca 850 000.. Hur kan det vara möjligt när man 'bara' tjänar 26000 i mån? Är det någon annan än jag som inte får ihop det? Boken måste ju fan vara en upplaga från 1909, inte 2009.. Eller ljuger boken för mig rakt upp i ansiktet?

..Måste räkna på det där!

You'll never get rid of me.

Gick trögt att få upp ögonlocken imorse. Tror dem frusit fast någon gång under natten. Damn you som uppfann kyla!  Men när jag väl tagit mig upp så har saker flutit på..  Eller det kanske var en överdrift.. Men det har skett saker & ting..

Har bytt bajsblöja två ggr på morgonen.
Har försökt hålla i en sansad frukost, så kom mamman och förstörde med Tom&Jerry.
Har själv intagit frukost (ett glas äppeljuice).
Har gått och droppat kiddosarna på skolan + dagis.
Har burit hem en trasig cykel..
Har tappat ett par byxor på vägen hem.
Har varit tvungen att vända om med cykeln under armen och hitta dem tappade byxorna.
Har hiiiskeligt ont i armen av att ha burit en trasig cykel, ett steg framåt, två steg bakåt också hem.
Har burit in mjölk som mjölkgubben lämnat för att surna ute i solen.
Har sprungit upp på mitt rum i hopp om att inte ens trappen skulle märka av att jag kommit hem.
Har torkat bort kondensvattnet som blir på mitt fönster om mornarna för att det är så stora tempskillnader ute och inne.
Har funderat på att kissa eftersom jag var kissnödig innan jag gick och la mig men jag tordes inte gå upp på tjotta.
Har suckat och pustat över mitt liv.
Har hunnit skriva ett såhär långt inlägg.
Detni!

Kanske skulle duschat.
Kanske skulle ha gått en runda i lite roliga presentbutiker (Sandra om du fick önska dig vad du ville från hela London, vad skulle det då vara? Frågar utan särskild anledning).
Kanske skulle hänga upp lite tvätt.
Kanske skulle ha pratat med mamman när hon kommer hem. Eller, inte bara kanske - SKA!
Kanske skulle fundera över vad som faktikst är viktigt här i livet..
Det här är bara.. aa.. finner inte ens nå ord..

Trevlig dag mates..
 - I'll try my best!

Blötpuss till alla er där hemma! Ni är OTROLIGT saknade, älskade, uppskattade, bäst och ovärderliga! Ni kommer aldrig att bli kvitt mig. Jag ska klamra mig fast in i det sista. Jag känner vekligen det nu. Aldrig någonsin klaga igen. ♥

En promenad runt parken!






Vart finns hoppet?!

Det är orkanvindar och skyfall utanför mitt fönster här i London. Vindspelet lyckas likt förbannat att överrösta allt. Suck! Hela dagen har varit såhär. Grå, tråkig, innehållslös & ensam. Det var egentligen tänkt att jag skulle träffa två andra au pairer idag för att gå på söndagsmarknaden i centrala London, men dem skickade ett sms där det stod; "Hej! Förlåt att vi hör av oss så sent men vi står iaf på tågstationen nu och ska ta nästa tåg, kan du vara här på två minuter?!".. Öööh, va?! Inte en chans. Fysiskt omöjligt när det liksom tar två minuter bara att gå nerför alla förbaskade trappor i det här huset. Dött lopp! Så min dag har istället bestått av tvättning (tom tvättmaskinerna är värdelösa) och läsning. Trot eller ej men jag, Emelie Robertsson, har läst ut en bok idag och jag hade ca 250 sid kvar när jag började läsa - hur många tappar hakan nu va?! Mami, Maddlund, Terror, Sandrull?! huh?! Det gör då nästan jag själv iaf, haha!


Något som varit positivt med dagen är att familjen har varit borta hela dagen hos deras mormor som varit i Afrika under 6 veckor. Så jag har haft huset för mig själv från kl 11 i morse fram till kl  18. Men jag har ändå måstat tassat på tå utifall att familjen skulle komma hem. Jag känner mig inte alls välkommen här! 'Hmm, hur lång tid tar det att springa ner till köket och hämta en flaska vatten och upp igen?! Och hur lång tid tar det jämförelsevis att parkera bilen, låsa upp dörren och fösa ur hela kullen med ungar ut ur bilen och in i huset?' - Jag kommer att bli skvatt galen här borta! Innan dem åkte i morse var jag dessutom tvungen att för andra gången påminna mamman om att jag skulle få min lön vilket jag egentligen skulle ha haft i fredags. Det tog emot, men till sist så tog hon tummen ur.

Jag fick nyss ett sammanbrott. Började tvärlipa. Jag blev helt bestört över hur mamman uttryckte sig till barnen. Visst dem må vara ett snäpp mer okontrollerade än alla andra barn jag någonsin har varit i närheten av, men det är ju i grunden inte deras eget fel. Jag blev alldeles förstelnad när jag sedan hörde hur mamman pratade till dem och gav en utav dem... aa, behöver jag säga något mer? Det som är mest tragiskt är att jag typ inte kan säga något heller. Vad ska jag säga? Det är ju inte olagligt här. Det är återigen en grej som dem har ljugit för mig om. Jag ville verkligen innan jag kom hit försäkra mig om att dem inte slog barnen så jag frågade rätt ut fiall det förekom hemma hos dem, och oooh nej, aldrig i hela hennes liv att varken hon eller hennes man skulle kunna göra det. Det enda jag kan göra är att i efterhand säga till henne att jag inte är ok med det hela och ifall det fortsätter så packar jag min väska bums. Jag vet inte hur jag ska orka det här?! Familjen är verkligen kaotisk. Ingenting är under kontroll. Jag förstår inte hur dem tidigare au pairerna har pallat så länge som dem gjort. Har det kanske att göra med att dem kom från länder som Slovakien och Tjeckien? Själv kommer jag liksom från Sverige där det är absolut noll tolerans mot all form av  hot och våld, och här ser jag båda delarna? Här måste jag leva med båda delarna och jag står helt maktlös. Det är inte bara den här familjen i fråga utan man ser det även när man är ute. Vad har jag kommit till för hemskt land? Hur kan man ligga så jäääävla långt bak i tiden men ändå vara en världsmetropol? Borde man inte ha sett mer och fått så pass mycket positiva influenser från världen att allt sånt har borde vara passé för såååå många år sedan?

Pappan kom just hem från sin weekend i Norge. Lät mer som att han steg in på något möte än att han kom hem till ett kärleksfullt hem som han längtat så mkt att få komma tillbaka till.

Jag tror inte att någonting är riktigt som det ska här borta!

Integritet & England går inte ihop..

Taaadada!!! Har lyckats komma hem från en shoppingrunda på egen hand och jag är fortfarande helskinnad. Men jävlar så arg så arg jag är!!!! kokar och kommer nog explodera när som helst.. För det första så stänger jag alltid dörren till mitt rum när jag går någonstans, för det andra så drar jag alltid ur den externa musen till dator, för det tredje så stänger jag alltid av datorn och för det fjärde så jag har inte öppnat några som helst dokument på min dator idag och sist men inte minst så har jag verkligen inte leksaker över HELA rummet.. När jag kom hem så var ingen hemma. Jag går upp för trapporna, ser att dörren till mitt rum står helt öppen, leksaker över hela golvet, dator står på med både worddokument och bildmappar öppna. Den externa musen sitter dessutom i och är påslagen - Hur fan gick det till då om jag får fråga?! Som sagt.. Det var ju det där med RESPEKT!!! Dem litar ju uppenbarligen på mig eftersom jag får bo i deras hus och ta hand om det mest värdefulla dem har, men borde man inte kunna lita på dem i return då? Typ att åtminstonde ge fan i mina grejer.. GUUUD vad arg jag är..

Nog om det.. Har iaf varit och shoppat lite idag :) Hittade en ny favoritbutik - Londons motsvarighet till Umeås Kii.. Fick med mig två tröjor hem därifrån. OCh guuud så mkt snygga skor det finns i hela stan! Det är verkligen helt galet.. Skulle lätt kunna sätta sprätt på alla pengar jag har på kontot och kunna leva lycklig med mina skor resten av mina dagar! haha :P Var även förbi på den dära allt under 1 pund butiken idag - DET är some good shit, haha!! Det är verkligen bara bra grejer dem säljer där. Inte så konstigt att man får stå i kö i evigheter!


Allt på bilden under 10 pund, så ca 100kr.. Vad skulle det ha gått på i Svea rike mån tro? 250-300?! Bara ramarna tsm går på en hundralapp där hemma.. Ska bara skriva ut lite bilder med min älskade skrivare som jag har med mig hit (så nöjd!) och sätta in i ramarna.. Kan någon gissa vem som blir tillägnad åtminstonde den första ramen? ;) I think I know!!

Maisie har just bajsat i badkaret.. Åh, vad jag är glad att jag inte jobbar ikväll! ...Också var vi tillbaka på skadeglädjen igen.. ;)

Hejs på ett tag :)

Här viskar inte vindarna ngt namn, dem för bara massa oljud med sig!!

När jag verkligen inte trodde att det hade kunnat bli värre än att ha hela Heathrow flygande ovanför mig samt Balhams järnväg 50 m från huset (för att inte tala om alla ungar som springer runt och skriker bara för att skrika) så skaffar grannen ett vindspel!!!! :O  Vad är det Gud försöker straffa mig för? Det är inte precis så att det någonsin är vindstilla eller ens lugna vindar i England.. Så jag är alltså omringad av allt oljud som finns på hela ön. Hur kan det vara möjligt att dra en såhär jävla stor nitlott? ...Men vad hade jag egentligen förväntat mig med min vanliga tur?

Om jag inte skriver något mer idag så är det förmodligen för att jag har tappat bort mig själv på någon kringlande väg någonstans i London, för jag ska nämligen ut på egen hand och försöka underhålla mig själv ett tag! Såååe, om jag inte skrivit något innan morgondagen så är det läge att larma ;P ...hmm, vad ska man ringa för nummer ICE här i England? Kan vara bra att ta reda på!!

Ha en trevlig lördag allesammans - det ska iaf jag försöka ha alldelens på egen hand :)

Kram kram

 

Evil är mitt namn

Skadeglädje är minsann den sanne glädjen :D Har en granne som redan när jag klev upp i morse (cirkus kl 7) satt och grävde en stor grop i trädgården. Han tycks ha något problem, med gud vet vad! Nu ser det ut som att han har gett upp. Han är less! Han sitter där på kanten till den stora gropen han har grävt upp helt för gäves. Han har varit tvungen att ta bort alla  stenplattor och halva trädgården är som ett stort bombnedslag. Han är arg! Knallröd i fejjan, tar sig om pannan, skakar kraftig på huvudet och sitter och mummlar en låååång rad av olika ord som är mer än barnförbjudna - Men han kan ju trösta sig med att han har fått en riktigt bonnbränna' iaf, haha! - My name is Evil.. Emelie Evil!

Jag måste säga att jag fortfarande är fascinerad över husen. Alla hus, verkligen ALLA hus ser ut som på bilden jag la upp för två inlägg sedan och jag förstår verkligen inte hur det kan finnas så mkt plats inuti dem. Det är helt otroligt! Ser ut att vara ett hus för högst två pers, men sen när man kommer in så blir man helt förbryllad. Som huset jag bor i, utsidan vet ni ju hur den ser ut, ser ut att ha två våningar, men sen när man kommer in så har det helt plötsligt 5 våningsplan.. What the...?! vart kom dem ifrån? 1 hav till vardagsrum (tom mams & paps 3 gigantiska soffor skulle få plats där inne med MYCKET yta kvar), 1 stooort kök, 4 badrum och hela 5 sovrum.. Ser det ut som det när man kommer utifrån? Njaa, inte dirr..

Har varit runt mest hela staden idag. Äntligen fått komma ut och se lite grann av staden som jag trots allt numera är bosatt i. Shit, jag är verkligen inte långt ifrån allra mest centrala London (all extrem shopping, alla sevärdheter etc) tar ungefär 5 min med bil, 7 min med tunnelbana, vi är tom på rätt sida Themsen - fast det är ju givetvis ingenting jämfört med Umeälven ;) Var idag inne på det största WaitRose i London och där fanns det två helsmarta grejer för ex Maxi att ta efter. Först hade dem en clipboard på varje kundvagn så att man kan sätta upp sin egen inköpslista - hur smidigt som helst istället för att vika den där jämarns lappen hundra gånger innan man till sluta har tappat bort den. Sen en sak till.. Ni vet hur man alltid tenderar att ändra sig med minst en vara i sista sekund?! Där hade dem satt ut stora korgar vid kassan där kunderna kunde slänga ner allt dem i sista sekund insåg att dem inte ville ha.. Mkt smart tycker jag!

Idag är det löning. Innebär att det redan är en vecka sedan jag åkte hemifrån! Tiden går fort.. Men hittills vet jag inte om jag har haft så roligt! Men det kommer nog i sinom tid :) Har just installerat det engelska sim-kortet så nu är det bara att greppa luren och ringa runt! :) Mitt nummer är som sagt också på  vift hos en del au pairer, så vi får se hur det blir med den saken :) Tänkte just höra av mig till en tysk au pair som tydligen kom hit i förrgår. Hon borde väl ändå vara på att träffas tycker man ju! :) Familjens andra au pair var från tjeckien, hon vägrade typ gå ut under hela hennes två år här i London. Familjen gav henne jättemånga nummer till olika au parier, men hon vägrade i sten att höra av sig. Sedan erbjöd dem henne en cykel för att kunna ta sig runt lättare i stan och kunna utforska lite (här får man inte cykla på trottoarerna), då hade hon tydligen börjat gråta eftersom hon var heeeelt övertygad om att, ifall hon inte hann med att börja cykla så fort trfaikljusen slog grönt så skulle bilarna bakom henne köra över henne och hon skulle då ligga platt under bilen och aldrig kunna ta sig därifrån.. Haha, som sagt; Skadeglädjen ÄR den sanna glädjen..

Efter att ha hört av mig till henne så ska jag sätta igång med lite tvätt. Hänga upp all tvätt på tork (kanske skulle rekomendera barnen att köpa ett torkskåp till mamma på morsdag, hehe) och sedan stryka! Blööööö... Ännu en grej som de innan jag kom hit sa att jag inte skulle behöva bry mig om.. Men det är väl klart att man måste utnyttja all billig arbetskraft till 100%, right?! Värdejävlalöst stykjärn har dem dessutom så det tar cirkus 30 min att få en enda skjorta slät och fin. Såååe, typ 4 av pappans skjortor per dag håller på att ta kål på mig! - Varför låter man sig utnyttjas såhär? Skämmes Emelie.. Skämmes!!

Cheers!

Hela havet stormar goes Hela huset skakar!!

Shit alltså, jag tror dem har ändrat tidtabell och grejer för tågen som går just här utanför, för nu skakar huset mest hela tiden. Undrar helt seriöst vad det ligger på på richterskalan! ... Kan människor verkligen vänja sig vid att bo såhär?  Som små löv som fladdrar runt i ett träd en stormig dag. Dessutom har jag alla plan som lyfter från Heathrow ovanför mig och det mina vänner, det är så många varje timme så att mina fingrar och tår tillsammans räcker inte ens till att räkna! (Jag kan inte räkna till mer än vad mina fingrar och tår räcker till, så att ni för nöja er med vetskapen om att det är MÅNGA plan som går därifrån!!)

Maisie (3åringen) är iaf hur söt som helst! Prata heeela tiden - nästan så att man kan bli less. Men till stor del så tillför hon bara glädje, även om inte det är hennes tanke alla gånger. I morse när vi satt i bilen för att skjutsa runt till olika skolor, kliniker och tandläkare å aa, det vette fan och hans moster, så fick jag världens hostattack (är ju som sagt inte allt för kry). Maisie ger då Kate en utskällning: - Mum, you can't drive that fast, there are bumps everywhere and Emelie could almost die couse of that, can't you hear?! You drive like a hairy bottom!! - Haha, helgo eller vad?! Här försöker hon liksom rädda mitt liv och det enda jag kan göra är att skratta åt vad hon sa.. Stackars lillen! :)

Har fått en massa nummer till olika au pairer och en fågel viskade i mitt öra att mitt nummer har spridits med vinden till en hel drös as well. Får se hur det blir med det sociala livet. Just nu känns det ju rätt så hopplöst, mitt sällskap om dagarna är Freddy 1 år.. Det funkar ett tag men man kan behöva sitta ner och tjattra lite med någon som inte suger på sin tumme, dregglar ner hela sin tröja utan vetskap och någon som faktiskt har fler än fyra tänder. Helsöt - Men bara i lagom dos, hehe! Men om inte annat så kanske jag kan börja hänga med brevbäraren, han känner ju som mig vid det här laget.. Då får jag sällskap + att jag lär känna området.. Hmm, när jag la fram det så lät det inte som en så dum idé ändå?!

Skype räddar mina dagar iaf - eller rättare sagt räddar det mitt hopp om livet! Har mer kontakt med familjen nu än vad jag har när jag faktiskt är hemma. Så när jag kommer hem kommer jag inte behöva berätta något om hur mitt liv har varit i England. Kan ju vara.. hmm.. bra?! Jag kommer inte ha något att bli uppdaterade om heller, jag fick tillochmed följa med Sandra in på toaletten idag för att se hur hon stylat toaletten.. Mycket fint det blev med alla bruna fläckar på väggen, syster, bra jobbat! haha, skämt och sido - Jag ska också på jakt efter sånna där korgar när jag kommer hem :) Puss på alla goda, raringar där hemma! Saknar & älskar er i massor!

Nu ska jag ha ett efterlängtat videosamtal på skype med min kära karl, sen blir det att sova! Det kommer inte bli mycket av den varan de närmsta veckorna har jag en känsla av! GOD NATT :)

Gosberton rd

Blev en tung morgon idag. Pappan har åkt iväg för att åka skidor i Norge, så jag och mamma Kate ska vara ensamma med kiddosarna hela helgen. Börjar bra? - Njaa, jag som såg fram emot ledighet och att faktiskt få tid till att se mig om, men icket!  Men det blir värre än så! ...Kate åker nämligen iväg till Österriket nästa torsdag för att åka skidor och kommer inte hem förrän på måndagen.. Dan jobbar hela dagarna så jag ska vara själv med ungarna  hela tors, fre, mån.. Hur ska det gå hade dem tänkt? Från kl halv åtta på morgonen till typ 8 på kvällen! Hela huset kommer att vara bananas.. Sååe, mina första veckor här kommer att bli tunga, ensamma och frankly rätt så tråkiga, men dock jäääkligt innehållsrika! Gud, jag gruvar mig redan. Hur i tusan ska det gå med minstingen som aldrig har varit ifrån mamma en längre tid, och som dessutom har en ny au pair. Gosh! Det kommer att bli spännande och se hur den helgen slutar.

Iaf.. Idag har jag fått mig en långprommis. En oplanerad/ofrivillig långprommis.. - Jag gick vilse, haha! Efter att jag varit med Molly på någon specialklinik (dem berättade inte förrän jag kom hit att hon har ett handikapp, dock inte så gravt, men ändå) och efter att jag lämnat av henne på skolan så var det kört, haha! Jag trodde mig innerligt veta väga, men oooh no! Skulle ha tagit med mig kartan, det skulle ha besparat mig en timme av min lediga tid som nu ägnades åt att storsa runt i cirklar som en fåne. Haha, brevbäraren var och körde runt i de här kvarteren, och efter att han sett mig typ 5ggr så gav han mig en blick som sa; Okej, ta dig för fan i kragen och fråga åtminstonde någon om vägen, din stackars lilla sate! - Angående alla vänliga gammla gubbar som finns överallt som agerar skyddsänglar för barnen - man tror sig ha dem över hela staden, men det måste vara ett arbete dem utför av något slag, för då inga barn finns ute och skrapar upp knäna så finns det bara sura små skrumpna gubbar.

Föräldrarna verkar ha "doldt" en hel del för mig innan jag kom hit. Förmodligen för att försöka få dem själva att framstå så bra som möjligt. Det gör mig arg! Trodde dem inte att jag skulle märka något när jag kom hit eller? Det är både stora som små saker, men dem små sakerna räknas också. Är det inte lika bra att få den bittra sanningen svart på vitt så att man inte behöver bli besviken på vägen? Eller besviken kanske inte är rätt ord, men man tappar en hel massa respekt för dem iaf. - Tråkigt att det måste bli så, tycker jag!

Jag skulle behöva ge mig på Londons gator igen för att hitta något WaitRose (typ ICA).. Men då finns det en viktigt fråga i det hela; åt vilket håll ska jag börja gå? Inte så att jag kan ge mig ut vind för våg för då kommer det garanterat att sluta illa. Då kommer jag sluta upp gråtandes i någon gränd när spöktimmen vankas, och det vill vi ju inte! Ingen är hemma heller så det är ingen som kan peka ut på kartan vart det finns, och konstig nog så finns det inga skyltar i detta land..
- 'Skyltar, vad är det för något? Går det att äta?'




Soo long lads! // Gosberton road 110 SW12 Balham London England

Dag 5

Idag ska jag eventuellt på äventyr in mot Balham centrum.. Får allt ta centrala  London när jag inte är på egen hand.. Får se om jag åker in, mår fortfarande uselt.. Men om jag ger mig av hur många tror då att jag kommer hitta hem alldeles själv? Hmm, jag är inte så säker på att jag gör det.. Kan bli spännande, haha! Kanske så att Kate vill följa, men det skulle ju vara ack så mkt roligare att ge sig iväg själv.. Wish me luch så ser ni ifall jag skriver något mer senare idag!

Träffade förresten en annan au pair igår - Julie, från Itaaalia! Eller träffade och träffde. Vi blev presenterade för varandra såär lagom hastigt och utan vetskap när vi skulle hämta barnen på skolan. Blev därför lite lagomt stifft sådär, haha! Hon har iaf varit här i 6 mån men hon kan ändå inte prata ens 60 procentig eng.. Lite dåligt! Får se om vi träffs någon annan gång. Även fast hon inte kan språket så kan hon ju faktiskt visa mig lite runt.. För det har ju trots allt inte med engelskan och göra. Och för att partaja behöver man bara kunna alkoholens språk, eller visst?! Haha..

Appro på alkohol - Här dricker dem heeele tiden. Och det är inte bara ett glas rött till maten.. Snarare 4 glas rött + en öl. "Alla generationer i vår familj har alltid druckit mkt".. Det var ju en bra ursäkt till att dricka mest hela tiden! Och dem som säger till Maisie att; 'Bara för att Paddy gör det så behöver inte du göra samma sak'..

Hörs senare :)
KRAM

pics

Kör en mjukstart med bilder från mitt rum på 3e våningen!

ikea, ikea, ikea, ikea.. hmm! ser knappt ngt annat än svensktillverkat..

Tyckte inte att garberoberna från den andra sidan var så mkt att visa för världen!

Utsikt från mitt fönster.. Bakgårdar - Spännande! Ser ut som att husen är längre ifrån än vad dem egentligen är.. Vi snackar verkligen no private space! Men ni får en Englandkänsla på studs va? :P

Och husets egen trädgård.. Haha, jag förstår varför hon blev lycklig när jag sa att jag skulla ta med lite frön att plantera med barnen i trädgården..

Nu är det bums isäng för min del! Upp vid halv åtta imorgon för att köra igång.. Can't wait.. tyyyyp!!
GOD NATT! Saknar mina godingar på hemmaplan, puss på er!




Storm!

Hallå där! :) Hur mår Sverige? - England mår iaf lite bättre.. Men vädret är däremot, om möjligt, ännu värre! Vilket gör att ALLTING går segt här nu.. TV, Radio, datorer - allt.. Vet inte riktigt hur det är kopplat eftersom allt verkar vara beroende av varandra, hmm!  Det öser verkligen ner (vet inte ens om jag varit med om såhär mkt regn någonsin) sen skakar hela huset till då och då för att det blåser så extremt mycket..

Appro på att huset skakar så tänkte jag bara inflika med att vi bor nära en tågstation - Det märks!! Jag kommer att gå insane. Vaknar mitt i natten av att hela sängen skakar, haha, jag slänger mig upp och är helt övertygad om att det är någon jordbävning, men icket! Lyckligtvis är det inte varenda tåg som får huset i gung, bara dem större. Skulle det vara varenda  ett skulle jag redan vara galen. Det är nog med att jag hör dem alla.. Men, är det någon som undrar över tidtabellen från Balham SW 12 London - you know where to find me!

Man får en mysig känsla av att vara här iaf. Alla fina, gamla byggnader, dessa miljonlängor med de typiskt engelska husen som är raddade på det minsta tänkbara utrymmet, alla mysiga cafeér som har sin egen prägel, stora ,öppna grönparker överallt, alla vänliga själar (läs; gamla omtänksamma gubbar), alla småbutiker som drivs överallt  vilka alla tycks ha det som gör dem personliga och mysiga att stiga in i. Jaa, hela Londonandan som man kan få vid ett första intryck är verkligen helmysig... Men! - Det finns alltid ett 'men' - Guuuud vad jag älskar Sverige och rara, lilla Umeå. En storstad som denna med ca 10 miljoner invånare är absolut inget ställe för mig att  långsiktigt bosätta mig på som är van vid den svenska standarden och framför allt hygienen (kommer att få din tvätta-händerna-sjukan Mamma, haha!). Tror det hade varit annat om jag  upplevt London med turistögon men nu är jag mitt i och måste därför se den bittra sidan av London as well.. Först har vi Trafiken (Jag tror att dem har oorganiserad trafik i hela världen frutom i Sverige, haha) ALLA kör som galningar. Här finns det inga regler inte utan man kör som man själv tycker är rätt. Sen vi åkte från Heathrow har jag inte sett en enda fullstor väg, endast enfiliga, men trots det är dem inte enkelriktade. What's that about?! Skönt att jag inte behöver ta del av trafiken genom något annat än passagerarsätet (men även det kan vara en hemsk upplevelse). Sen har vi elektrisiteten, luftkonditioneringen, vattenledningarna, toaletterna, tillochmed dörrarna är uråldriga.. Eller aa, typ allt vill säga. Och jag är ändå i ett nyrenoverat hus. Det är helt sinnes hur olika folk faktiskt lever. När min hostmum slängde i en tvättmaskin i morse sa hon det att hon skulle älska att ha ett sånt här skåp som man kan torka kläderna i efter att man har tvättat dem..  Sånna som ni har i Sverige! Hon hade nämnligen sett ett när hon var i Stockholm med jobbet får några år sedan.. Men hallå, vänta nu?! Finns det inte torkskåp i hela England?! Hur klarar man sig utan? haha! aa.. Ni lär få höra mer klagomål på hygien och standard.. Det är ett som är säkert! :P

Lite gnäll till sen är jag nöjd! :P
Har varit med kiddosarna på badhuset ikväll. DET var en syn som jag gärna vill glömma - pratar alltså om badhuset i sig! URSCH.. Aldrig i hela mitt liv att jag skulle ta mina barn till ett badhus som såg ut sådär. Och jag skulle defintivt inte låta dem bada i vattnet som fanns där inne. nevereverever!!! Kate blev rädd för att Maisie skulle få någon sjukdom för att hon drog en kallsup och hon började nästan skämmas över hur det såg ut där inne när hon började reflektera över hur hygien på framför allt allmänna platser är i Sverige. Haha, hon satt och ursäktade sig så mkt för hur det såg ut, men jag skulle hellre se att hon gav barnen en ursäkt för att hon tvingat ner stackarna i vattnet, haha! :P Är jag lite hård nu kanske? - Neeee, jag tror faktiskt inte det!

Jaja, nu ska jag sluta prata en massa dynga (nej, det var ingen ordvits).. Ska lägga upp lite bilder sen hoppas jag att min älskade loggar in på Skype snart. Tacka Gud för alla nymodigheter som finns, msn, telefon, skype, bärbara datorer.. Hur klarade man sig egentligen för 100 år sedan? Iofs så skulle man kanske inte veta vad man gick miste om.. Ungefär som Londonborna inte tycks göra med deras standard och hygien..

Enjoy the pics som kommer i nästa inlägg.. Är rädd att internet kruppar och att allt jag skrivit försvinner om jag försöker ladda upp i samma inlägg - inget jag orkar riskera.. Får se om det ens klarar det här. Och framför allt om det håller sig till dess att Mikael loggar in.. Annars skulle jag bli riktigt olycklig!

Trevlig kväll :)

Sicko

Goddagens!

Idag är det mesta grått.. Grått och regningt utanför (jag visste väl att solen och värmen igår var för bra för att vara sann, jag befinner mig som sagt i England). Sjuk är jag också. Vet inte om det beror på att temperaturen stiger och sjunker här inne i mitt rum hela tiden.. Jättevarmt ena stunden och så oftast svinkallt på nätterna, även fast elementet är på högsta - skumt!!  Hur som haver så är hela min hals svullen och det gör ont bara jag tänker tanken på att svälja. Så här sitter jag , sjuk och ensam - det är trisst!  Vill ju ut och uppleva London! Har inte tid att sitta här inne och dega.. Men, jag har iaf en massa bra skvallertidningar som fördriver tiden rätt bra. Jag säger bara, screw 'Hänt extra' och 'se &hör', här är det riktiga skandaler, inget om att Måns och Marie är ett för snyggt par för Sverige att hantera, haha!

Har iaf fått internet till min dator nu som ni kanske märker - That's a good thing! :) Menee sen hade vi som sagt en grå dag, så att Msn fungerar inte, mailen fungerar inte, internetbanken fungerar inte.. Mja, mer än så har jag inte hunnit se efter - bara glad att åtminstonde bloggen och skype fungerar :)

Det känns heludda att vara inne i huset nu. Mamman är hemmafru men ändå är det tre pers här och jobbar för familjen, haha! Städerska, hantverkare & jag. Har man för mkt cash då eller för lite tid över som hemmafru? Det är ju bara lille plutt-Freddy på 1 år hemma?! hmm!!

Haha, Maisie 3 år är så söt.. Eftersom jag är sjuk idag så följde jag dem inte till skolan, var bara med på frukosten.. Så frågade hon; - Are you gonna come with me to school today? - No, I'm sorry Dear, I have a soar troath so it's probably better if I stay inside. - But I want you to play with me.. - Mamma Kate ropar i bakrunden; No, Emelies not coming today, she's not feeling to well. - Maisie drar mig i handen och säger då: But hey Emelie, If you got a soar troath and you can't play with me - then you can't talk.. That's the deal! Haha, vad säger man?!

Jaja.. Nu ska jag lägga mig under täcket ett tag, håller på att frysa ihjäl.. Engelskst smärtlindrande verkar inte vilja bita på svenska vikingar, så febern sitter i.. Hörs på ett tag då jag även ska ladda upp bilder härifrån :) Hejs!

London baby!!

Saaa.. Nu  ar jag antligen, ANTLIGEN har.. Min dator fungerar inte riktigt som den ska.. Dan far kika pa det ikvall! Hoppas den kommer igang sa jag kan visa massa bilden pa huset och barnen och allt!

Allting ser ut exakt som jag trodde det skulle gora.. England it is! Alla tegelhus star pa rad i tusen miljoner exemplar.. Allt ser EXAKT likadant ut.. helt sinnes.. Men det ar fint :) Speciellt nu nar varen ar har.. Blommar redan pa vissa trad.. Det ar laaangt kvar till dess i Sv, sa jag ar lycklig att jag ar pa ratt plats for lite varme och sol! :) Hade pa mig jacka idag nar vi var ute och handlade en svang.. Ett stort misstag av mig! Man klarar sig med bara en tunn troja :) SKONT!!


Appro pa att handla.. Visst, jag ma vara i de mer centrala delarna av London, men jag ar inte mittmitt i graddan.. Men det ar helt sinner vilka butiker det finns.. Alla SKOOOR!! jag kommer att ga nuts har borta nar jag marker att jag inte kan ta med mig allt hem, haha! Sen alla antikbutiker.. Synd att det ar for dyrt att skicka mobler, annars skulle jag gjort det, utan tvekan! Var aven inne pa en "allt under 1 pund butik" idag.. Kopte diverse grejer av exakt samma marke som jag anvander hemmer, men for en betydligt lagre peng.. Brukar vanligtvis kosta runt en hundrig dar hemma.. Har betalade jag 25kr NICE!!

Jaja! Har inte hela dagen pa mig att sitta har och uppdatera, tyvarr.. Skulle kunna skriva en hel bok om mina upplevelser hittills..

Men jag lever och mar! :) Har viss hemlangtan.. Eller vem forsoker jag lura.. extrem hemlangtan.. Eller Mickelangtan kanske man ska kalla det?! Hur ska detta ga? har iaf fatt underbara nyheter angaende honom, tar det senare :)  

Puss pa alla godingar hemma i Sverige!! Hors senare da jag aven ska uppdatera med lite bilder och sa!

Framfor allt miljoner pusser och kramar till mitt underbara hjarta! Saknar sig och alskar dig i massor.. Men vi ses snart. kanns tryggt att veta :) Du ar bast!!

Saaae.. Nu ska jag ut och njuta lite mer av solen.. :) Ta det lugnt, bara lyssna pa denna helt sjukt underbara radiostation.. Vad brydde jag mig om att fora over all musik hemifran for? Har har dem ALLT!!  Sen om en timme ska jag aka och hamta 2 av barnen fran skolan (tiden gar fort nar man har roligt, huhu)!!


Ska uppdatera mer ofta an vad jag gjot pa sluttampen.. Sa fort min egna dator kommer igang som den ska sa blir det bra! :)

Kramar fran London! :)


RSS 2.0