Yrväder!

jag har kommit på (iallafall för min och Mikaels del) varför det är så mkt dyrare att bo i Norge än i Sverige. Det handlar inte om att man har en hyra som ligger på 11 000 eller så (misstolka mig inte - ack, ve och fasa för hyran och må den brinna för evigt och alltid i helvetet!!). Det är nog heller inte det faktum att man använder shopping som ett osunt nöje snarare än nytta. Heller inte partysvenskelivet även fast Norge typ tar inträde för att ens komma sig in på vinmonopolet för att ens kunna påbörja en blöt utekväll.. Nej, jag tror fan att det har att göra med den där maten man måste laga varenda sablarns dag.. Eller om man i sten vägrar tillåtat sig själv att orka laga mat så bara måste man ju äta ute. Alla har vi ju hört att "äta bör man annars dör man". Hemma i det matiga Umeåt så finns ju ingen risk för att gå matlös en dag eftersom där finns både mor och far (som dessutom ni precis som jag flyttar imorgon, eller?), det finns den där lilla familjen på Teg som numera består av tre komponenter, ytterligare en tant på Teg, sen har vi ju det kära Flurken med sin köttfärsås och någon tacogratäng hitådit, och för att inte förglömma de gräddiga middagarna på Grubbe. Det är liksom 5 middagar man antingen kan bjuda in sig själv på eller faktiskt bli inbjuden till. Det håller fasen matbudgeten nere alltså! Tänk bara dem 4 (minst) hos päronen (1+1+1+1=4 på en månad för er trögisar).. Om jag hade lagat samma mat här i Norge som jag äter hos mamma och pappa på en månad så hade 5-6 middagar lätt hamnat på typ 1000 spänn - det är HÄR de STORA pengarna ligger! Visst låter det sjukt logiskt när man skriver ner det?

Det här är alltså en matbitter dag som ni kanske märker.. Jag orkar inte gå och laga mat och jag har åt helvetes för lite pengar på kontot för att lyxa på innan flytten.

Vad blir det till middag tror vi? Ett glas cola och två hårbrödmackor med ost eller? - Jag kan göra som i ´den lilla prinsessan´ som med sin vän sitter uppe på vinden och fantiserar om hur deras lilla skrubb är ett slott överröst med fina ting och mat. Jag ska sitta här i mitt sovrum på 6 kvm som består av en resväska och en säng och äta mina hårdisar och tänka mig att jag sitter på en sviiiincool restaurang i New York och äter en fet, perfekt halvblodig stek, såsom den bara kan tillagas i USA.

..Är det förresten kanske en utav de bästa filmerna eller?




Hard Rock Café Los Angeles


Värdejävlalösa höstfunderingar..

12, 4 veckor
87 dagar
2088 timmar
125 280 minuter
7 516 800 sekunder..

..Visste ni att ett genomsnittligt samlag varar i ca  7,3 minuter?! Det innebär att det teoretiskt sett skulle kunna vara 17 162 genomsnittliga samlag sedan jag skrev i den här mackapären. Som tur var är det inte det i praktiken. - Pjuh! Då hade jag nog kännt mig som saharaöknen just nu.

Öknen kändes dock jävligt avlägsen måste jag säga. Här sitter jag och puttrar på i mitt (enda egna rum på 1,5 år) med jordens förmodligen tjockaste duntäcke + filt. Varför har inte typ japanerna eller några ännu smartare uppfunnit en typ näsfilt egentligen? Inse hur många sargade näsor det måste finnas där ute i världen? Jag är iaf ständigt kall! Som tur är så har jag ju faktiskt mitt element jag slår på vid jävligt jobbiga lägen.. typ som när man hackar tänder vid läggdags eller då fingrarna blir lila av att knappra på datorn. Men man är väl inte gjord av pengar så den lyxen får istället någon annan, någon annanstans i världen överkonsumera 24 timmar om dygnet.

Näe.. Hade nog gärna hoppat på ett flyg till ökenbreddgrader - närmare bestämt till Lassan (Las Vegas för er som inte är så beresta och världsvana). Kommer förmodligen att ha en förkärlek till den staden resten av mitt liv! Jäkla synd att pengar inte växer på träd... Men om det hade gjort - hade dem precis som löven fallit på hösten då? det hade ju varit hiskeligt! Kanske är tur att dem inte växer på träd isåfall?!

..En genomsnittlig powernap i min värld ligger på ca 2 timmar.. Bara sådär appropå att jag just vaknade upp från en liksom. Det var sweet! Det bästa som hänt mig idag.. Inse då hur mycket som händer här på the dark side av syskonländerna?

..Förresten bestod en genomsnittlig natt i Las Vegas av ungefär en power nap. Bara sådär by the way..

Jaja.. Hur som helst så påbörjas nu på lördag ett nytt kapitel i Norges historias (höll jag på säga fast det vore en liten överdrift, men iaf för min historia i Norge). De är med en lite skräckblandad förtjusning som jag klockan 11 1/10-11 kommer att ta emot nycklarna till min och Mikaels nya, alldeles egna lägenhet här i Oslo. Det är lite konstigt att just den där ena personen man älskar kan få en att avstå att bo ifrån flera, flera andra man älskar.

Näe, nu äre slut på skriverierna.. Men jag kan ju återkomma vid behov eller önskan av mina 10 000 trogna som tittar in varje dag! ;)

Klart slut varulvstjut! (Wiiiie, snart är det TWILIGHTPREMIÄR!! :D)

Förresten så kan ju mödrarna, om dem läser, pussa bäbisarna från mig!


RSS 2.0