sinnes!

Det är fan inte klokt hur musik kan få en att känna alltså. Han har gjort det förr och han gör det ständigt igen och igen.. och igen.. och igen.. Det tar tammetusan aldrig slut. Hur lyckas han? WONDERBART!!


gårdagens

 

 

Tack för en, som vanligt, mycket trevlig kväll. Drull och Is var sällskapet tills dess att vi drog vidare till Erik vilket alltid blir liiiika lyckat. Förstår inte hur det är möjligt? Grymt iaf! :)

 

Det nalkas fika på teg hos svärmora just nu vilket jag absolut inte var beredd på. Så jag ska sätta upp mitt skatbo i en toffs och byta om från morgonrocken. Sedan väntas New Moon med Isberg (igen!) :D ...och kanske lite fler bilder för att kompensera för mitt urusla bloggbeteende på sistonde.


kändisdjungeln

Tänka sig hur kändistätt Oslo skulle vara. Springer på dem mest hela tiden. Eller, dem springer på mig, kanske jag borde säga. - Coolt! Stencoolt! - Så spännande är mitt liv; Leksaker och b-kändisar. Inte för att O to the B to the A, M, A är en b-kändis. Det var faktiskt stencoolt på riktigt! Och även fast Rickard Wolf inte är den kändis i världen man helst skulle vilja träffa om man fick välja så blev jag ändå som ett barn när jag tog betalt och slog in julklappar till honom idag. Var det kanske för att han var en del av ens liv som barn? En ond del! Hörde att det finns en grupp på facebook som kallas "vi som hatar Scar för det han gjorde mot Mofasa" - som barn tillhörde jag nog den gruppen.


Kirsebom heter hon t.o.m
- Jag blir så till mig av kändisarna så jag kan knappt stava!
För er som inte vet vilken b-kändis hon är så har hon varit Svenska Top-models programledare! - Deni!

 

Har handlat något så oooofantligt fint idag! :) Weee! Något jag suktat efter länge, länge. Äntligen har jag det i min ägo! Kommer passa så sjukt bra in hemma hos mig och min kära sambo :) Kort dyker nog upp inom kort (ha-ha!)


funny buisness

Haha, det är så roligt när man sitter och tittar igenom bilder också ser man personer i bakgrunden som egentligen inte var menade att vara med på bilden men dem gör allt för att synas. Hittade just två klockrena exempel från farsdag i år. Micke och Terror är dem två som gör allt för att få synas ;) Det kan ju vara huuur roligt som helst att hitta sånna bilder. I like! - And I miss those nerds!

 

 

Pontus, tack förresten för att du räddat min och Johannas Twilight night. Nu blire twilighttittande för fulla muggar, tätt följt av New Moon (igen)! ;) GREJT!
I ♥ twilight

Lucia!

Vaknade av mig själv idag - inte av någon dum väckarklocka. Eller, solstrålarna som tränger igenom panormafönstret i vardagsrummet var väl en bidragande effekt till att jag vaknade. Skönt! Ljus är något jag inte har sett på länge. Men jag borde dock ha tagit bättre tillvara på det eftersom jag inte börjar kl 14 varje dag. En prominix i ett härligt vinterväder skulle inte suttit fel, men vem är väl så hurtig att man gör något sådant innan jobbet? Eller åkt skridskor på arenan här utanför. Men som sagt, vem är väl så hurtig? - bortsett från de 150 personerna som faktiskt är där och åker för tillfället. -

Näe, ryck upp dig nu Emmlund, snyt dig och gå till tunnelbanan, för tusan!

Jag som hade velat se luciatåget idag också. Men... Vem ska väl vara så hurtig?

En lördagskväll

 

Gårdagskvällen i all sin enkelhet visad i två bilder. Men trevligt var det!

 

Har kämpat på nu på jobbet dem senaste dagarna med feber och förkylning i kroppen. Det börjar ta ut sin rätt och jag känner såhär på kvällskvisten att halsen är något som inte vill samverka med resten av mig just för tillfället. Jag är liksom här för att jobba 20 dagar i sträck - låt mig då för guds skull göra det då, dumma hals. Alltid ska den hitta på något att protestera emot bara för att det är viktigt att hålla sig frisk alldeles just i det tillfället. Typiskt!

Dunderalvedonen jag fick av Johanna verkar då för fulla muggar så jag ska passa på att somna innan det kroppsonda kommer tillbaks. - Och innan dess att de resterande sambosarna kommer tillbaks för det delen! 3 utav dem är ute på galej och vi tre andra har suttit inne och kämpat med en new moon version som inte gav belöning för mödan (jag har iaf kämpat!!). Önskar /mig bättre lycka inom det imorgon!

Trevlig 3e advent på er, gott folk!

Night!

hooohoo?! Vart tog du vägen?

Det var ju det där med julkänslan.. Vad hände med den? Det som kryllade av julkänsla när jag var hemma i min och min älskades julemyslägenhet. Det innebär alltså att jag måste dra på julen ytterligare hemma hos oss för att få njuta fullt ut av den. Jul från november till slutet av januari ska jag ha.

Åh, jag som vill ha julmys med familjen just nu. Vart är julefriden i Oslo liksom?

Hemma 12.20 den 23 och ska stressa EXAKT hela dagen. Hoppet! Inget julemys-stånk-å-stön i mitt liv inte. Det hör liksom inte till. Inte förra året och inte i år. Jag som älskar julen?!

Varför blir saker aldrig någonsin som man tänkt sig?

 

..Jag saknar min älskling!

Today is the day when I hälsade på le presidente!

Är det inte huuuur coolt som helst? Idag har jag hälsat på världens mäktigaste människa. Jag och de cirka 9 999 andra personerna som stod och trängdes utanför hans balkong på Grand Hotel här i Oslo (enligt vg.no). Om han vinkade tillbaka till just mig är svårt att säga men, jag kan ändå säga att jag har hälsat på den man som kommer till att bli en utav det största saker som någonsin hänt i vår historia. MÄKTIGT! Hur ofta får man se en president liksom? Den enda person i hela världen som har just hela världen lindad runt sitt lillfinger. Typ!

Efter att stått och trängts med dem andra 9 999 personerna i cirkus en timme så kom han finally ut på den skottskyddade balkongen för att vinka i exakt 1 minut och 26 sekunder.

Och jag som trodde att han skulle hälska på folket kl 13 idag. Jag blev ju helt överlycklig när jag fick veta att jag skulle få se honom. Attans att jag inte hade med min kamera till jobbte bara. Helikoptrar har svärmat över staden hela dan och utanför Riktige Leker (mitt jobb) så har det bokstavligen varit tusentals poliser. Tydligen räckte inte Norges polisstyrka till så det har kryllat av svenska polisbilar också. Säkerhet för 136 miljoner kronor närmare bästämt.

Fick förresten inte bara se Mr. P - jag fick se båda Obamasarna. Herr och fru!

SÅ JÄVLA COOLT!
Helt lyrisk är jag!

andra advent

Det mest juliga med min andra advent blev att göra en ny, julig header till Isbergs blogg, och som hon tjatade under tiden. 15 minuter gav jag henne från start för att göra en header - det slutade med 2 timmar! Jag trodde att jag skulle dö. Hon tar livet av mig den där Johanna. Hon suger musten ur mig (tänkte kitcha till det med ett juligt ord. Tänk; julmust). Men nu äre gjort och det vore då tusan om hon inte blev lite nöjd iaf! - Då jäklar ska jag giva hon på moppo!

Det är monsunregn ute och det borde ha varit orkanvarning i Oslo idag tycker jag. Jag kan nästan svära på att huset skakar. Eller ok, åtminstonde att balkondörren kommer susa bort snart. Det finns risk för det i natt iaf. I natt ja! Tänk om man ändå skulle få sova någon gång. Näe, först ska man tvingas göra header hela kvällen och nu tar Johanna upp halva min "säng" så jag får inte ens bädda och krypa ner i soffsängen. Sova som en stock skulle jag vilja göra fram till sent imorgon. Men det går ju ikket. Jobb kallar om 10 timmar!

Har Micke tänt det andra ljuset där hemma mån tro?
- Det tro icket jag! :) Men det blir bara mer myserier tills jag kommer hem! Då kan vi ha våra egna adventar(/ents?) som vi går miste om nu! Pys! :)

Inte för att jag vet varöfr alla 4 ljus redan har varit tända men.. ändå!


Oslo uppdatering

Tänkte att jag skulle ge mig på att skriva ett inlägg nu när internet äntligen fungerar igen sedan jag tagit en oförtjänt powernap efter att det slutat fungera för ett x antal timmar sedan. Jag ser allt hur flitigt ni som inte har "bloglovin" tittar in var dag nyfikna på lite uppdatering från vårt obarmhärtigt spännande grannland. Men bara för att jag skriver senare än ni hoppats så hoppas jag att ni inte gett upp hoppet ;) - stackars granne som får lida av att jag segar på hans lösenordsoskyddade, trådösa internet.

-

Hann bara landa på Gardemoen för att sedan raskt köpa en svindyr tågbiljett och ta mig till Isbergs jobb, "riktige leker", där min temporära arbetslöshetdistraktion väntade. Fick träffa cheferna det första jag gjorde där vi kom överrens om ett någorlunda fast arbetsschema. 10-16 varje dag, alla 20 dagar jag är här.  Det är vad jag kallar att accelerera från 0 till 100 på ett kick och jag gjorde det fasen bättre än vilken sportbil som helst. Det lär förmodligen bli längre dagar  (dessutom!!) såsom det blev idag eftersom folk här verkar ha mest pengar i världen till att spendera på leksaker (tänk vad lite olja kan göra). Men det gör mig absolut ingenting. Är här för att jobba och tjäna pengar. Det sjukaste är att på tre veckor här tjänar jag typ ihop det jag har missat under min 3 månaders arbetslösa period där hemma i Sverige. Plus minus noll kan jag dock inte räkna med eftersom flygbiljetten gick på - andas djupt - 5000 kr!! 5000 såsom i FEM - FUCKING JÄKLA - TUSEN KRONOR. - Sug på den ni!

Var lite lagom smygnervös när jag igår skulle jobba första dagen. Vem trodde liksom för 4 dagar sedan när jag satt tryggt i soffan där hemma i källarlägenheten på Haga att jag skulle agera kassörska i Norge resten av månaden? - inte då jag! Så tanken slog mig att; "Oj jisses, jag har aldrig sett norska pengar. Hur många mynt har dem? har dem verkligen 200 kr-sedel som jag hört talas om? Shit, fan, jag kommer inte förstå ett piss av vad dem säger - vad har jag gett mig in på?". Men det har flutit på hur bra som helst måste jag säga och jag tackar Gud för att jag stått 3 år i kassa tidigare - annars skulle jag vara körd. Men nu får jag bara höra ord som hyggeli, kempeflink och kempegrejt osv, osv, vilket känns bra. Dem där unbelievable 5000 kronorna kanske var väl spenderade iaf.

Har slagit in fler julklappar (paket överhuvudtaget) än vad jag fram tills denna punkt i mitt liv någonsin gjort. Och  jag som trodde att jag hade slagit in många paket - tji fick jag! Eller, snarare "tji fick min tummnagel som får ta stryk av alla prislappar som måste slitas bort från kartongerna och vareviga gång lyckas dem tränga sig in djupt under nagel. SHOW SOME MERCY!!

Näe, nu ska jag invänta Isberg så att jag återigen kan krypa till kojs efter att ha öppnat porten åt na'. Hoppas hon inte blir allt för sen eftersom jag vill njuta av varenda sekund jag har kvar i sängen som står till mitt förfogande för tillfället. Det blir bitterljuva sista timmar innan det intas soffläge resterande nätter av min vistelse. Kan knappt bärga mig alltså!

Förresten,  Sandra skickade ett sms och sa att Tove åkte ut. Snälla säg att hon inte ljuger för mig! Wiiiho! Jag kör vågen här i Noge!

Puss och kram

dynga

Malliebrallie har just varit på besök :) Har suttit och snackat dynga i några timmar vilket alltid är skönt. Uppdaterat om livet lite lagom sådär vilket händer så sällan. Hon är som en trevlig prick den där Malin! :)

Men om man kanske skulle börja packa då! Mycke har jag gjort idag - extremt mycket för att vara jag- men inget som innefattade att packa. Planet går 09.45 imorgon och jag har inte packat något. Nothing. Nada. INGET!! ooouff.. Det känns inte som att min framförhållning kommer att gynna något alls i mitt liv. Trot' eller ej!

- 07

 

Några stördon vi träffade på fest för några år sedan

 

...Tur att man blir snyggare med åren


Lucka 1 i min kalender är öppnad!

Helomvändning på mindre än 24 h. Nu påbörjas packning av resväskan för att dra till Oslo och jobba. Åker redan på torsdag!!! Visserligen så blir det inte världens längsta visit men det räcker för att bli tillräckligt nervös och få lite lagom med resfeber. Kanske för att jag blev frågad och bestämde mig på mindre än ett dygn.

Bye bye dubbelsäng som jag brukar sova fram till luchtid i varje dag och bye till de 55 kvm som delas av 2. Bye bye Walk-in-closet och allt mysigt julpynt jag hade tänkt njuta av varje dag i arbetslöshetens tecken fram till jul. Istället säger vi hej till typ 80 kvm som 6 personer delar på (under helgen blir det 8). Hej till att sova på en soffa, som mäter ca 55cm, några ynka timmar per natt. Vi säger även hej till att leva ur en resväska (kommer snarare kännas som att leva i en resväska - vilket iofs kan räknas som att jag flyttar in i en walk-in-closet inte bort från en).

..Och jag kunde nog inte se mer fram emot det!
This is gonna be GREAT!! :)

RSS 2.0